Optimale droging van groente met Sormac LDT

Door jarenlange ervaring is Sormac uitgegroeid tot specialist in het wassen en drogen van bladgroenten. Het drogen van delicate bladgroenten is een vak apart en wordt opgesplitst in twee hoofdgroepen: mechanisch drogen en thermisch drogen. De Sormac centrifuges vallen onder de categorie mechanisch drogen en de Sormac droogtunnels onder de categorie thermisch drogen.

De afgelopen jaren heeft Sormac wereldwijd tientallen van deze zeer innovatieve en uiterst betrouwbare centrifuges SC wereldwijd op de markt gezet. De machines zijn met name door hun gepatenteerde aandrijving en manier van vullen vergeleken met horizontale en verticale centrifuges geschikt voor het mechanisch drogen van delicate bladgroenten.

Naast de groeiende vraag naar een continue mechanisch ontwateringssysteem constateert Sormac dat er met name in Europa een groeiende vraag is ontstaan naar thermische droogtunnels. De Sormac droogtunnel LDT droogt het groenteproduct op thermische wijze tot praktisch 0% aanhangend vocht. Hoe meer vocht er op het product achterblijft, des te korter de houdbaarheid. De Sormac LDT zorgt door thermische droging dus voor een zo laag mogelijk aanhangend vochtpercentage en dat heeft bewezen voordelen betreffende de houdbaarheid met minimale beschadiging en productbelasting van het eindproduct. Het volume van het product blijft ook behouden.

De LTD kenmerkt zich tevens door de hoge capaciteit die de machine kan verwerken bij een kleine foodprint. Voor een optimaal droogproces maakt Sormac gebruik van een floating bed waarbij het product als het ware zweeft boven de onderband en zo optimaal gedroogd wordt.

www.sormac.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.