Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We blijven lobbyen voor export naar China"

Fotoreportage receptie bij Nederlandse Consul Generaal in Hongkong

Tholen - Vandaag, 6 september, is alweer de laatste dag van de Asia Fruit Logistica in Hongkong. Op de eerste avond van de beurs vond de jaarlijkse informele receptie plaats in de ambtswoning van de Nederlandse Consul Generaal in Hongkong, Wilfred Mohr. Hij heette iedereen van harte welkom en gaf aan dat deze jaarlijkse bijeenkomst al traditie was geworden.



Export naar China
Wilfred gaf het woord aan Marinus Overheul, Agrarisch adviseur voor China en Hongkong. Marinus vertelde dat China en Hongkong groeiende exportmarkten zijn en dat er voor de AGF-sector enorme kansen liggen. "Naar Hongkong wordt al vrij veel geĆ«xporteerd. In China is er ook voldoende vraag, maar helaas is er nog steeds geen markttoegang. We blijven lobbyen en houden contact met degenen die hierover beslissen. Wij willen ervoor zorgen dat de Nederlandse peren, uien, tomaten en andere producten naar China kunnen worden geĆ«xporteerd." 

In het team van Hongkong vonden nog veranderingen plaats. Men kon kennismaken met nieuwe collega Nynke Runia. Op deze avond werd afscheid genomen van Marina Ng, die al sinds 1984 functioneerde als Senior Agricultural Officer. Zij wordt vervangen door Robbie Wang.

Tijdens de avond werd een heerlijke maaltijd en hapjes geserveerd en de gasten hadden het duidelijk naar hun zin. Klik hier voor de foto's.

De fotoreportage van de standhouders en bezoekers van de Asia Fruit Logistica zal volgende week maandag op www.agf.nl en www.freshplaza.com worden geplaatst