Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe oogst onderweg

Eosta en HAS Den Bosch bundelen krachten voor sterkere positionering Medjoul-dadels

Eosta en HAS Den Bosch zijn een samenwerking gestart waarin vier studenten onderzoeken hoe Medjoul-dadels een groter marktaandeel kunnen krijgen. Gedurende zes maanden besteden zij een belangrijk deel van hun tijd aan dit praktijkonderzoek, waarin zowel de aanvoerketen als de Europese markt centraal staan.

De studenten combineren kennis uit verschillende studierichtingen – van teelt en logistiek tot marketing en consumentengedrag. Hun opdracht: onderzoeken hoe de Marokkaanse Medjoul-dadel sterker gepositioneerd kan worden in Europa en welke factoren bijdragen aan duurzame groei in vraag en afzet.

© Eosta B.V.

De samenwerking met HAS Den Bosch sluit aan bij de groeiende teelt van biologische Medjoul-dadels in Zuid-Marokko, waar Eosta samenwerkt met de lokale partner Les Délices Majhoul. De regio ontwikkelt zich in rap tempo tot een belangrijk productiegebied, mede dankzij investeringen in duurzame teelt en infrastructuur.

Kennis delen voor duurzame groei
"We zien een grote potentie in dit product," zegt Gert-Jan Lieffering van Eosta. "Met het onderzoek van de studenten van de HAS hopen we meer inzicht te krijgen in marketingstrategieën en specifieke groeimarkten voor deze gezonde vrucht. Zo kunnen we samen de keten versterken – van teler tot consument."

© Eosta B.V.

Nieuwe oogst onderweg
Inmiddels is de nieuwe oogst biologische Medjoul-dadels uit Marokko onderweg. Eind oktober arriveren de eerste containers met verse biologische dadels van Les Délices Majhoul in Nederland. "De oogst belooft uitstekende kwaliteit, met de kenmerkende zachte textuur en rijke natuurlijke zoetheid waar deze dadels om bekendstaan. "De Medjoul-dadel vindt zijn oorsprong in Marokko, waar de vrucht van oudsher wordt geteeld in de regio Boudnib. Daar werkt Les Délices Majhoul met vakmanschap en zorg aan biologische teelt en eerlijke handel. Door de dichterbij gelegen aanvoerroute kunnen de dadels sneller op de Europese markt komen."

De aankomende weken markeren de start van de nieuwe oogstperiode. "De verse oogst biedt een perfect moment om deze premium biologische dadels onder de aandacht te brengen – een product dat uitstekend aansluit bij de toenemende vraag naar natuurlijke, pure energiebronnen", aldus Eosta.

© Eosta B.V.

Voor meer informatie:
Eosta
IJsermanweg 15
2742 KH Waddinxveen
Tel: +31 (0)180 635500
[email protected]
www.eosta.com

Gerelateerde artikelen → Zie meer