Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomabel viert 18e verjaardag in Brugge

Op vrijdagavond 3 mei vierde Tomabel haar 18e verjaardag. Het volwassen bedrijf had een groot feest georganiseerd met zo'n 300 genodigden in het Concertgebouw te Brugge. De gasten werden verwelkomd door de voorzitter van Tomabel, Henk Vandevelde en de presentatie was deze avond in handen van Sabine Goethals. Zij presenteerde diverse interessante onderdelen waaronder een panelgesprek en muzikaal intermezzo. Als eerste spraken Rudi Varkempinck, ex-coach van Club Brugge en Rik Lootens van Syngenta over samenwerken in sport en bedrijfsleven.


De panelleden: V.l.n.r.: Dominiek Keersebilck (Commercieel Directeur REO Veiling), Sven Vandevoorde (Category manager Delhaize), Ann Beyne (Commercieel verantwoordelijke Tomabel), Henk Vandevelde (voorzitter Tomabel) en Michel de Smul (AGF-handelaar en eerste klant Tomabel).

Panel
Na deze presentatie werd een panel opgezet van vijf personen. De panelleden waren: Henk Vandevelde (voorzitter Tomabel), Michel de Smul (AGF-handelaar en eerste klant Tomabel), Dominiek Keersebilck (Commercieel Directeur REO Veiling), Ann Beyne (Commercieel verantwoordelijke Tomabel) en Sven Vandevoorde (Category manager Delhaize). Tussendoor werden ook nog filmpjes vertoond over Tomabel, hun activiteiten, producten, vermarkten en de samenwerking met de REO-Veiling. De Tomabel-producten worden met de grootste zorg geteeld en met vakbekwaamheid gepresenteerd en vermarkt. Ook werd een filmpje getoond dat Sabina langs topkok Geert Vanecke ging om te testen of ook hij zou vallen voor de charmes van de Tomabel-producten. En dat was zeker het geval.

Klik hier voor de fotoreportage


Sabine Goethals

Meerwaarde en onderscheid
In het panelgesprek gaf Michel de Smul gaf aan zeer te spreken te zijn over de kwaliteit van de Tomabel-producten. "Het is een meerwaarde voor onze zaak om kwaliteitsaardbeien uit eigen regio aan te kunnen bieden. Daarnaast speelt het merk in op de behoeftes van ons en onze klanten. Er is altijd goed geluisterd en de communicatie met Tomabel verloopt perfect." Voorzitter Henk Vandevelde was trots op het feit dat er nu al 49 telers onder Tomabel vallen. "We zijn Tomabel gestart vanwege de dalende prijzen in de tomaten. Het was echt een dieptepunt. Door meerwaarde aan onze producten toe te voegen en deze aantrekkelijker te presenteren zorgden we voor een onderscheidende toon in de markt. In de loop der jaren zijn er wel meer telers geweest die zich zijn gaan onderscheiden, maar tot op de dag van vandaag zijn we erin geslaagd om onze Tomabel-meerwaarde te behouden."



Samen sterk
Ann Beyne vulde aan: "Eerst waren er nog maar enkele telers die onder Tomabel werkten. Velen zagen dat het merk succesvol was en klopten ook aan bij Tomabel. Hierdoor konden we ons assortiment uitbreiden en de groep versterken. De energie die erin wordt gestoken door de telers is geweldig en we hebben nog steeds een voorsprong op andere producten." Category manager Sven Vandevoorde gaf aan dat een herhalingsaakoop vrijwel is gewaarborgd als er contstante kwaliteit wordt geleverd. Zijn uitspraak voor Tomabel: "Behoudt jullie flexibiliteit voor een vruchtvolle toekomst!" Dominiek Keersebilck sprak enthousiast over de samenwerking tussen Tomabel en de REO -Veiling. "Samen sta je sterker en kun je sneller het doel bereiken. De samenwerking is in de loop der jaren steeds hechter geworden. We vinden het mooi als telers zelf de verantwoordelijkheid willen nemen en dat ze ook de voordelen blijven zien om hun producten via de veiling te vermarkten. Blijf als Tomabel doen wat jullie zeggen en dat zal jullie geen windeieren leggen", besloot hij het panelgesprek.

Klik hier voor de fotoreportage



Succesvol
Yves Leterme, minister van Staat en Adjunct secretaris-generaal Oeso, hield de slottoespraak. Hij sprak over een zeer geslaagde avond voor de jarige Tomabel en feliciteerde de telers. "Vakkennis is de basis van succes en dat hebben deze telers in zich. Door lef te tonen en risico's te nemen zijn jullie uitgegroeid tot een topmerk in de topregio West-Vlaanderen. In de agro-voedingssecor hebben we deze bedrijven hard nodig. In de toekomst zal de vraag naar voeding alleen maar toenemen en de 'challenge' voor deze sector is om hier op de juiste manier op in te spelen. Succesvol worden is alleen mogelijk als je rekening houdt met de marktvraag. De focus ligt tegenwoordig meer en meer op gezondheid. Welvaartsziektes worden bestreden en het juiste voedsel speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast is samenwerking essentieel in deze branche. Zo kan men inspelen op de steeds veranderende vraag van de consument."


Yves Leterme

Muzikaal intermezzo
Als klap op de vuurpijl kwam Gunther Neefs en band om de gasten te entertainen. Met enkele songs kwam de sfeer er in en tijdens zijn laatste lied vroeg Gunther of er wat dames zin hadden om mee te zingen en dansen. Daar hadden velen wel oren naar en het podium kwam vol te staan met wannabe-popstars. Het muzikale intermezzo werd sprankelend afgesloten met het welbekende lied van Tom Jones, Sexbom. De dames zongen vrolijk mee en de stemming zat er goed in voor de rest van de avond.



Culinaire wandeling
Aansluitend was er een culinaire wandeling verzorgd door Deldycke Traiteurs. Bezoekers konden genieten van heerlijke hapjes en drankjes en achteraf terugkijken op een geweldige avond!



www.tomabel.be