Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica oogst 2,9 mln ton ananas

Costa Rica is wereldwijd de grootste exporteur van ananas, met een totaal exportvolume van 2.059.352 ton. Deze prestatie is te danken aan de gunstige klimatologische omstandigheden, de toepassing van moderne teeltmethoden en aanzienlijke investeringen in de sector. De hoge kwaliteit van de Costa Ricaanse ananas heeft een goede reputatie verworven op belangrijke markten zoals de Verenigde Staten en de Europese Unie. Dit speelt een cruciale rol in het verbeteren van de economie van het land door werkgelegenheid te creëren en het levensonderhoud van plattelandsgemeenschappen te ondersteunen.

Costa Rica heeft een oogst van 2,9 miljoen ton ananas gemeld, wat aanzienlijk bijdraagt aan de wereldwijde productie van 29,4 miljoen ton. De dominante positie van het land in de ananasteelt is te danken aan de gunstige teeltomstandigheden en de toepassing van geavanceerde landbouwpraktijken. Deze factoren zorgen voor een consistente levering aan de internationale markten.

Het succes van Costa Rica op het gebied van de ananasexport wordt ondersteund door verschillende factoren, waaronder het ideale klimaat dat jaarronde teelt mogelijk maakt, het gebruik van moderne teelttechnieken voor efficiënte groei en oogst, en de investeringen door zowel de overheid als particuliere entiteiten. Costa Ricaanse ananassen vinden hun weg naar verschillende wereldwijde bestemmingen, met de Verenigde Staten als de grootste markt, gevolgd door de Europese Unie en landen in Azië en het Midden-Oosten.

Hoewel de ananassector aanzienlijk bijdraagt aan de economische bloei van Costa Rica, heeft deze sector ook te maken met uitdagingen zoals milieuduurzaamheid, arbeidsomstandigheden en internationale concurrentie. Het aanpakken van deze problemen blijft noodzakelijk voor de toekomstige welvaart van de sector.

Bron: currentaffairs.adda247.com

Publicatiedatum: