Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BreedingValue

Strategieën voor veerkrachtig kwalitatief hoogwaardig zachtfruit

Het door de EU gefinancierde Horizon 2020-project BreedingValue publiceert een nieuwsbriefreeks terwijl het project innovatieve, duurzame en competitieve veredelingsstrategieën ontwikkelt voor veerkrachtig zachtfruit van hoge kwaliteit. Hierbij worden uitdagingen zoals klimaatverandering en milieubescherming aangepakt.

Het BreedingValue-project bevindt zich momenteel in zijn vierde jaar en blijft vooroplopen in het bevorderen en ontwikkelen van duurzame veredelingsstrategieën voor zachtfruit. In 2023 en de eerste helft van 2024 heeft het BreedingValue-consortium verschillende wetenschappelijke en gemeenschapsgerichte activiteiten georganiseerd. Dit omvatte onder andere een drukbezochte workshop over intellectueel eigendom en regelgevingsaspecten voor gewassen in maart 2023 in Dresden, Duitsland, en een workshop over genomische tools voor pre-breeding materiaal voor bessen in februari 2024 in Bordeaux, Frankrijk.

Omdat training een essentieel onderdeel is van het BreedingValue-werkprogramma en betrokkenheid bij de veredelingsgemeenschap cruciaal is voor het behalen van de projectdoelen, werden in 2023 drie Berry Schools georganiseerd - één voor elk van de bessensoorten die binnen het project worden bestudeerd - gehost door consortiumpartners. Verschillende verspreidingsactiviteiten, waaronder deelname aan internationale symposia (zoals ISHS-symposia) en beurzen zoals Macfrut, hebben een breed effect gehad op de technisch-wetenschappelijke gemeenschap en de teelt van groenten en fruit.

Deze tweede nieuwsbriefeditie biedt tevens een update over de recente wetenschappelijke vooruitgang en de ontwikkelingen van de projecten die zijn gefinancierd via de BreedingValue Open Call. Verder bevat de nieuwsbrief een overzicht van aankomende evenementen waar BreedingValue aanwezig zal zijn, evenals publicaties die voortkomen uit het project.

Het tweede nummer van de BreedingValue nieuwsbrief is nu beschikbaar op de projectwebsite: newsletter_issue2.pdf

Wilt u de updates van het BreedingValue project direct in uw inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de projectnieuwsbrief: www.breedingvalue.eu/newsletter

Meer informatie over het BreedingValue project is te vinden op de BreedingValue website en X account (@BreedingValue).

Het BreedingValue project is gefinancierd door het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 101000747.

Publicatiedatum: