Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongaars kersenseizoen eerder van start

Hellovidék.hu meldt dat het kersenseizoen in Hongarije dit jaar vroeger is begonnen dan normaal, met de oogst van vroege variëteiten die half mei begon. Het merendeel van de Hongaarse kersen zal naar verwachting begin juni op de markt komen.

De Nationale Kamer van Landbouw (NAK) en de Hongaarse Alliantie voor Groenten en Fruit (FruitVeB) hebben een marktoverzicht gegeven dat wijst op een veelbelovende oogst voor dit jaar, hoewel de weersomstandigheden, met name regenval tijdens de rijpingsperiode, de uiteindelijke opbrengsten zouden kunnen beïnvloeden. Historisch gezien varieert de kersenoogst in Hongarije van 10.000 tot 15.000 ton. Ondanks de uitdagingen bij het voorspellen van de opbrengst van dit jaar in zo'n vroeg stadium, is het verwachte verlies in vergelijking met de vorige twee tot drie jaar naar verluidt kleiner, met actuele ramingen die wijzen op een oogst van ongeveer 12.000 ton.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: