Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische discountsupermarktketen wil uitbreiden naar Hongarije

VK: Nieuwe samenwerking Morrisons met retailer uit Hertfordshire
Morrisons Daily heeft de nieuwste partner in zijn retailfamilie verwelkomd, met de lancering van Morrisons Together met Sweeney's in Abbots Langley, Hertfordshire. Met een grote winkelruimte kan de winkel nu een volledig assortiment verse producten, vlees, maaltijden voor vanavond en een eersteklas aanbod voor hun gemaksstore aanbieden.
Bron: talkingretail.com

Tsjechië: Rohlik Group sluit 2023 af met €700 mln aan inkomsten, 25% groei en winstgevendheid in München
De Rohlik Group trotseerde de industrietrends en zag wederom een sterk jaar in 2023, met € 700 mln aan inkomsten en een jaar-op-jaar groei van 25%. Het bedrijf bereikte ook binnen een jaar na de lancering van extra automatiseringsoplossingen om de operaties te optimaliseren en eersteklas klantenservice te bieden, winstgevendheid in München, wat zal dienen als het draaiboek van het bedrijf voor verdere uitbreiding in Duitsland.
Bron: rohlik.group

VK: Waitrose verlaagt prijzen van meer dan 200 producten
Waitrose zal de prijzen verlagen van meer dan 200 wekelijkse boodschappenproducten als onderdeel van hun inzet voor een betere waarde voor het geld dat consumenten uitgeven. Charlotte Di Cello, commercieel directeur van Waitrose: "We blijven hoogwaardige producten aanbieden, zoals kip en varkensvlees uit vrije uitloop, evenals ons beste seizoensgebonden groenten en fruit. Hoewel de kwaliteit hetzelfde blijft, zullen onze prijzen dalen, zodat klanten kunnen genieten van meer waar voor hun geld zonder in te boeten op kwaliteit."
Bron: retailgazette.co.uk

Nederland: Retailhandelsomzet stijgt met 3% in februari
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat de Nederlandse retail in februari 2024 een omzetgroei van 3% op jaarbasis heeft gerealiseerd. Het verkoopvolume steeg met 2,7%. De omzet in de non-foodsector steeg met 3,9%, en in de voedingssector (winkels die voedsel, dranken en tabak verkopen) met 1,4%.
Bron: cbs.nl

Denemarken: Voedselservicetak van Dagrofa ziet winsten stijgen
Dagrofa Foodservice, de voedselservicetak van de Deense retailer Dagrofa, heeft winsten gerapporteerd van DKK40.6 mln (€5,44 mln) in boekjaar 2023. De groep zei dat het zich in 2023 richtte op het verbeteren van zijn operationele en logistieke oplossingen, het aantrekken van nieuwe klanten en het verminderen van voedselverspilling, terwijl het doel voor 2024 is om de klantenervaring verder te verbeteren.
Bron: esmmagazine.com

VK: Aldi verdubbelt inzet op prijsbelofte met investering van £125mln in prijsverlagingen
Aldi heeft beloofd in 2024 meer prijzen dan ooit tevoren te verlagen, aangezien het zijn toewijding versterkt om nooit verslagen te worden op prijs. De goedkoopste supermarkt van het VK (Which? jaarlijkse Britse supermarktprijsvergelijking, gepubliceerd op 10 januari 2024) heeft al meer dan £125 mln geïnvesteerd om de prijzen van ongeveer 500 producten sinds het begin van het jaar te verlagen, wat ongeveer een kwart van zijn assortiment vertegenwoordigt en ongeveer een derde van zijn groenten- en fruitproducten.
Bron: aldipresscentre.co.uk

Spanje: Consum zoekt groei met grote investering in logistiek
De in Valencia gevestigde supermarktketen Consum investeert in zijn logistieke netwerk om ambitieuze plannen voor nieuwe winkels en franchises te voeden. De onlangs benoemde algemeen directeur, Antonio Rodríguez Lázaro, schetste het plan aan het Spaanse dagblad Expansión.
Bron: esmmagazine.com

Russische discountsupermarktketen wil uitbreiden naar Hongarije
De Russische discountketen MERE is van plan uit te breiden naar Hongarije. Volgens haszon.hu plant de keten binnen drie jaar 200 winkels te openen, met een verwachte omzet van 700 mln euro.
Bron: hungarytoday.hu

VK: Sainsbury's voegt meer dan 1000 producten toe aan nieuwe waardeaanbieding
Sainsbury's blijft klanten ondersteunen met de lancering van haar nieuwste voordeelaanbieding, Low Everyday Prices - lage marktprijzen op geselecteerde populaire merkproducten.
Bron: about.sainsburys.co.uk

Publicatiedatum: