Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sainsbury's biedt gratis kruiden en specerijen aan om de diversiteit in eetpatroon te vergroten

VK: Sainsbury's biedt gratis kruiden en specerijen aan om de diversiteit in eetpatronen te vergroten
Sainsbury's biedt gratis kruiden en specerijen aan voedingsclubs in Manchester om de diversiteit in diëten te vergroten en ervoor te zorgen dat gemeenschappen toegang hebben tot goed voedsel. In samenwerking met de liefdadigheidsinstelling voor mobiele voedseldistributie The Bread and Butter Thing, zal de retailer 1.600 leden van voedselclubs in Manchester en omgeving voorzien van een reeks ingrediënten. De 'Seasonings Shuttle' service zal gedroogde kruiden leveren zoals oregano, peterselie en basilicum, en verse kruiden zoals pepers, gember en knoflook.
Bron: Grocery Gazette

Duitsland: Nieuw Aldi-winkelvoorstel omschreven als 'lelijk', goedkeuring uitgesteld
Een besluit over de goedkeuring van een nieuwe Aldi-supermarkt in het VK is uitgesteld nadat een raadslid het ontwerp als "lelijk" had bestempeld. De Duitse keten wil een voormalige autoshowroom in Amersham, Buckinghamshire, slopen en er een winkel van twee verdiepingen bouwen. De planningscommissie van Buckinghamshire Council stemde voor uitstel van de aanvraag na een discussie die bijna twee uur duurde. Elementen van de plannen die nu mogelijk worden herzien zijn onder andere de leveringen op het terrein, het uiterlijk van het gebouw en een rechtsafslaande rijstrook naar het terrein.
Bron: BBC

Frankrijk: Atrato Capital CIO bespreekt strategische Franse marktexpansie met overname Carrefour
Atrato Capital's chief investment officer Steven Noble praat met Proactive's Stephen Gunnion over het nieuws dat Supermarket Income REIT PLC een portefeuille van 17 omnichannel supermarkten in Frankrijk heeft overgenomen van Carrefour via een sale and leaseback-transactie ter waarde van €75 miljoen. De deal verzekert een leaseback aan Carrefour voor 12 jaar, wat een initieel rendement van 6,3% oplevert met het voordeel van jaarlijkse onbeperkte inflatiegebonden huurherzieningen. Noble benadrukte dat deze stap past in de voortdurende strategie van Atrato Capital om zich te richten op omnichannelwinkels, die cruciaal zijn voor zowel online als in-store supermarkten. De overname past niet alleen in de bestaande investeringsstrategie, maar breidt ook de markt uit naar de Franse retail, die wordt geschat op €284 miljard. Frankrijk werd specifiek gekozen vanwege het significante online groeipotentieel en Carrefour's sterke marktpositie en omnichannel capaciteiten.
Bron: Investor Observer

Hongarije: SPAR Hongarije ziet omzet stijgen met 15,8% in boekjaar 2023
SPAR Hongarije heeft een omzet gerapporteerd van omgerekend 2,6 miljard euro in het volledige boekjaar 2023, een stijging van 15,79% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het winkelnetwerk van SPAR Hongarije bestond eind 2023 uit 641 verkooppunten onder het SPAR-merk, aldus het bedrijf. Het bedrijf investeerde 26 miljoen euro in de opening van vijf nieuwe winkels gedurende het jaar en de renovatie van nog eens vier winkels. Het investeerde € 7,8 miljoen in zijn tweede INTERSPAR hypermarkt in Debrecen en € 6,24 miljoen in twee winkels in Sárospatak en Békéscsaba en twee in Boedapest. Het renovatieproject betrof de SPAR-supermarkt in Körmend en vier winkels in Boedapest.
Bron: Inside Retail

VK: 7-Eleven plant terugkeer naar VK
Naar verluidt is 7-Eleven van plan om in de komende jaren opnieuw de Britse markt te betreden als onderdeel van zijn Europese expansiestrategie. Bronnen in het VK melden dat het hoofd internationale zaken van 7-Eleven, Chris Tanco, tijdens de ACS Summit in Birmingham heeft gezinspeeld op de terugkeer en heeft gezegd dat het bedrijf met het Japanse hoofdkantoor onderzoek doet naar het openen van nieuwe winkels in het VK. Verder bleek uit een presentatie op de investor relations dag van Seven & I Holdings dat het Japanse moederbedrijf van plan is om in 2030 10 nieuwe landen te betreden, waaronder het VK. Vakpublicatie Better Retailing zei dat 7-Eleven twee modellen zou gebruiken om een nieuwe markt te betreden: het eerste is een masterfranchiseovereenkomst, terwijl het tweede een joint venture of aankoop is. 7-Eleven is al aanwezig in 19 landen met 85.000 winkels en streeft naar 100.000 locaties in 2030.
Bron: Inside Retail