Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marc de Bruijn, Green Goose Exotics:

"Prima markt voor limes als gevolg van lenteweer en lage volumes uit Brazilië"

Tholen - In 2017 werd Green Goose opgericht door Christiaan van der Goes, gespecialiseerd in het voorzien van de Europese markt van zoete aardappelen. In december 2023 volgde de oprichting van Green Goose Exotics door Christiaan in samenwerking met Marc de Bruijn. "Het doel is om iets soortgelijks te realiseren met exotisch fruit en dan met name met de import van limes in een aantal vaste premiummerken, zoals Nico en Tropicom."

"Door het combineren van de nodige jaren ervaring op het gebied van import en verkoop, maar ook het opzetten van een goed gezond bedrijf, hebben we een snelle soepele en goede start kunnen maken. De support van onze long-term klanten en leveranciers heeft hier heel erg bij geholpen en daar zijn we heel blij mee", vertelt Marc. Green Goose Exotics importeert jaarrond limes vanuit Braziliƫ en dan met name vanuit de staat Bahia. "Daar komen nu eenmaal de beste limes vandaan. Ook voeren we limes uit Sao Paulo, vooral als het weer in Europa wat beter wordt en de vraag aantrekt en de markt in Europa dit soort limes ook goed kan hebben."

"De markt in februari was wat lastiger door de lagere vraag en in maart ging de markt nog wat op en neer, maar dankzij het lenteweer zijn we nu net voor Pasen in een prima markt beland. De volumes liggen op een laag niveau als gevolg van de nieuwe exportrestricties in Braziliƫ voor citruskanker en het extreme weer met veel regen in de voorgaande weken. De markt is momenteel erg goed, wat je eigenlijk elk jaar ziet rond deze periode. De prijzen zitten nu tussen de 8 en 10 euro voor een doos van 4,5 kg limes en dat zou de komende weken zo moeten blijven", verwacht Marc.

"Komende maand gaan we naar Braziliƫ om onze leveranciers te bezoeken tijdens de eerste Fruit Attraction in Sao Paulo en om ons verder voor te bereiden op de toekomst waar we erg veel vertrouwen en zin in hebben!"

Voor meer informatie:
Marc de Bruijn
Green Goose Exotics
Van 't Hoffstraat 16
2665 JL Bleiswijk
Mob: +31(0) 6 16 08 74 30
marc@greengooseexotics.nl
www.greengooseexotics.nl