Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve veranderingen in Moldavische walnotenteelt

De ontwikkeling van de AGF-sector in Moldavië, met name de notensector, heeft lange tijd te maken gehad met schommelingen. Echter, het afgelopen jaar heeft deze sector positieve veranderingen doorgemaakt, gedreven door een toenemende vraag en stijgende prijzen. Hoe zal zich dit verder ontwikkelen?

De teelt van Moldavische walnoten bevindt zich momenteel in een fase van kwalitatieve groei. Echter, tien tot vijftien jaar geleden werden hoge verwachtingen tenietgedaan door de realiteit. Geïmporteerde zaailingen konden vaak niet goed aarden in het klimaat, terwijl sommige lokale variëteiten niet aan de marktvereisten voldeden.

Desalniettemin tonen recente jaren een verschuiving in de dynamiek. Moldavië verkoopt nu meer walnoten in de dop, wat de winstgevendheid voor telers verhoogt. Bovendien is er een uitbreiding van de export naar Turkije, naast de zoektocht naar alternatieve markten.

De stabiliteit van de handel steunt zelden alleen op de verse markt. Het is onwaarschijnlijk dat de walnotensector van Moldavië zal floreren zonder een verwerkingssector. Eerdere inspanningen voor diversificatie hebben plaatsgevonden en deze worden nu voortgezet.

Bron: agroexpert.md

Publicatiedatum: