Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indonesië boycot Israëlische dadels

Als reactie op een breder boycotinitiatief heeft de Indonesische Raad van Ulama (MUI) een verbod uitgesproken op de aankoop en consumptie van dadels afkomstig uit Israël, door ze als haram onder de islamitische wet te bestempelen. Deze richtlijn, zoals geformuleerd door Sudarmoto, het hoofd internationale betrekkingen van de raad, sluit aan bij een edict uit 2023 dat het belang van het ondersteunen van de Palestijnse zaak benadrukt. "Als je Israëlische dadels tegenkomt, koop die dan alsjeblieft niet," benadrukte Sudarmoto. De MUI heeft ook specifieke Israëlische dadelmerken geïdentificeerd om te vermijden, zoals "Star Dates", "Dates Medjoul" en "Jordan River".

Medjool-dadels, hoog aangeschreven vanwege hun kwaliteit en veel geconsumeerd in Indonesië, vooral tijdens Ramadan en Idul Fitri, worden voornamelijk geteeld in Israël, wat goed is voor de helft van de wereldwijde voorraad. Elk jaar wordt wereldwijd ongeveer 108.000 ton Medjool-dadels geoogst.

Bron: thejakartapost.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: