Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

John Lewis weer winstgevend

VK: Tesco en Sainsbury's verhuurder rapporteert winstexplosie ondanks dalende activa
Supermarket Income REIT, dat eigendommen verhuurt aan enkele van de grootste supermarkten in het VK, zag de operationele winst vorig jaar met 18% stijgen, zelfs terwijl zijn netto-activa daalden met 8% in dezelfde periode. In zijn tussentijdse resultaten onthulde het aan de FTSE 250 genoteerde trust dat de operationele winst is gestegen tot £45mln, grotendeels te danken aan een toename van 10% in jaarlijkse doorlopende huur tot £104.7mln voor de tweede helft van 2023.
Bron: cityam.com

VK: John Lewis weer winstgevend
John Lewis heeft een terugkeer naar winstgevendheid gerapporteerd, maar het zal voor het tweede achtereenvolgende jaar geen bonus aan zijn personeel uitbetalen. Het retailpartnerschap, dat ook eigenaar is van Waitrose-supermarkten, rapporteerde een jaarlijkse winst voor belastingen van £56 mln vergeleken met een verlies van £234 mln het jaar ervoor. Echter, het zei dat het geen bonus zou uitbetalen omdat het de algehele beloning verhoogt en investeert in het bedrijf.
Bron: bbc.com

Tesco en Love Irish Food retailpartnerschap helpt Ierse merken de verkoop met 40% te groeien
Retailverkopen van Love Irish Food-merken zijn met 40% toegenomen sinds het begin van een partnerschap met Tesco Ierland, dat Ierse voedsel- en drankproducten in winkels promoot sinds 2021. Deze toename van de ondersteuning voor Ierse voedsel- en drankmerken is bekend gemaakt door Tesco Ierland, aangezien zij samen met Love Irish Food (LIF) een nieuw tweejarig retailpartnerschap aankondigen. Sinds het begin van het partnerschap is ook het aantal Love Irish Food-merken dat noteringen bij de retailer heeft veiliggesteld met een kwart gegroeid, van 60 naar 80 van Ierlands favoriete merken. Enkele van de meer recente merken die in Tesco zijn verwelkomd, zijn onder andere The Galway Kitchen, Nomadic, Fresh Cut Foods, Bowes Bakery, Velo coffee, Zingibeer, Sussed Rapeseed oil, Blanco Nino, en Ór butter.
Bron: tescoireland.ie

Roemenië: La Cocoș breidt uit naar Brașov, plant nog vijf winkels
De Roemeense hypermarktketen La Cocoș vestigt zich in Brașov. De nieuwe locatie, veiliggesteld via Cushman & Wakefield Echinox, zal 10.000 vierkante meter beslaan in het Brintex-Brașov winkelcomplex. Het bedrijf is van plan om tegen 2025 nog vijf extra winkels in Roemenië te openen.
Bron: esmmagazine.com

VK: Aldi viert het succes van de samenwerking met Company Shop Group
Aldi viert een belangrijke mijlpaal in zijn partnerschap met de herverdeler van overtollig voedsel en huishoudelijke producten, Company Shop Group. In het afgelopen jaar heeft de vierde grootste supermarkt van Groot-Brittannië nu een indrukwekkende tweeënhalf miljoen maaltijden gedoneerd vanuit zijn regionale distributiecentra in het VK via Company Shop Group, waardoor naar schatting 1.000 ton voedsel van verspilling is gered.
Bron: aldipresscentre.co.uk

Publicatiedatum: