Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse supermarkten kampen met bananentekort

VK: Oudste Waitrose-winkel heeft een nieuwe moderne look gekregen
Waitrose Temple Fortune heeft net zijn deuren heropend na een sluitingsperiode van zes weken. De winkel is volledig gerenoveerd en heeft een moderne look en feel gekregen. De winkel heeft een aanzienlijke metamorfose ondergaan: klanten kunnen genieten van een nieuwe lay-out over de hele winkelvloer, inclusief nieuwe koeling, een verbeterde uitstraling van de groenten- en fruitafdeling en een verplaatste wijnafdeling.
Bron: johnlewispartnership.media

VK: Lidl GB uitgeroepen tot 'Supermarkt van het Jaar'
Een panel van experts uit de branche heeft Lidl GB uitgeroepen tot 'Supermarkt van het Jaar' tijdens de Retail Week Awards. Lidl versloeg concurrenten Aldi, M&S, Sainsbury's en Tesco. Volgens de jury won Lidl dankzij de indrukwekkende groei in de afgelopen 12 maanden en het voordelige aanbod.
Bron: corporate.lidl.co.uk

België: Een jaar later: werpt het franchiseplan vruchten af voor Delhaize?
De franchising van de 128 filialen is pas een paar maanden geleden van start gegaan en de hele operatie zal nog tot de herfst van dit jaar duren. Toch zijn de eerste tekenen positief: het was een enorme eerste opsteker voor Delhaize dat het erin slaagde om binnen het jaar kopers te vinden voor alle 128 winkels.
Bron: retaildetail.eu

VK: Consumenten verbijsterd doordat bananen plots uit de schappen zijn verdwenen
Supermarkten in het VK zijn getroffen door een tekort aan bananen, nadat het aanbod werd beïnvloed door trans-Atlantische stormen. Het lijkt erop dat dit niet beperkt is tot de winkels, want ook online zijn losse bananen en rijpe vijfverpakkingen niet op voorraad. Tesco en Asda hebben allebei last van deze bevoorradingsproblemen, met klanten die op X (voorheen Twitter) hun verwarring en frustraties delen.
Bron: metro.co.uk

Duitsland: Aldi Nord verhoogt salarissen van werknemers die onder een cao vallen
Aldi Nord verhoogt de salarissen van meer dan 39.000 werknemers in de retail die onder een cao in Duitsland vallen. De werknemers wachten al meer dan een jaar op een akkoord in het cao-conflict, aldus de discounter in een verklaring.
Bron: esmmagazine.com

VK: Waarom supermarkten AGF altijd bij de ingang leggen
Een architectuur- en designexpert zegt dat er een tactische reden is waarom aardappelen, groenten en fruit bij de ingang liggen en onmisbare artikelen achterin. Reeves Connelly, die architectonisch ontwerp studeerde aan het Pratt Institute, zei dat elke hoek van een supermarkt is ontworpen om het winkelend publiek te manipuleren om zoveel mogelijk uit te geven. "Supermarkten plaatsen de AGF-afdeling direct bij de ingang, zodat je eerst groenten en fruit pakt en je je later hopelijk minder schuldig voelt over het pakken van junkfood."
Bron: mirror.co.uk

Portugal: Pingo Doce hoopt grootste keten in Portugal te worden
Pingo Doce gaat dit jaar 50 restaurants openen in de hoop de grootste keten van Portugal te worden. Volgens Eco investeert Pingo Doce in het restaurantgedeelte, waarbij ze van plan zijn om dit jaar 50 restaurants in supermarkten te openen om een totaal van 240 te bereiken en de grootste restaurantketen van het land te worden, aldus de CEO.
Bron: theportugalnews.com

Publicatiedatum: