Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mango-oogst in Ivoorkust binnenkort van start

De mango-oogst in Ivoorkust staat voor de deur, waarmee een van de vroegste mangoseizoenen in West-Afrika wordt ingeluid. Volgens Joel Adjoka, CEO van Cofruibo & Mango Fresh, is de Ivoriaanse mangosector herstellende van een uitdagend jaar.

"We beginnen eind van de maand met oogsten, en de mango's zien er goed uit. In tegenstelling tot vorig seizoen zijn de weersomstandigheden dit seizoen goed geweest. Vorig jaar hadden we vooral last van droogte, wat leidde tot het verlies van een derde van de oogst, maar dit jaar viel er voldoende regen," zegt Adjoka.

De teler voegt eraan toe dat zowel de teeltgebieden als de volumes aanzienlijk zijn gestegen. "We verwachten voor de mango's een toename van 40-60% in volumes ten opzichte van vorig seizoen, dankzij de verbeterde weersomstandigheden."

Ivoriaanse telers hebben geen last van fruitvlieg, zegt Adjoka. "Verliezen vertegenwoordigen slechts 7 tot 8% van de volumes, dankzij goede teeltpraktijken en overheidssteun. Dat is wat het verschil maakt tussen Ivoriaanse herkomst en andere West-Afrikaanse herkomsten."

"Gezien de toenemende volumes, de goede teeltpraktijken, en de kwaliteit van het fruit, denken we dat Ivoriaanse mango's dit jaar goed in de markt zullen liggen," voegt Adjoka toe.

Wat de prijzen betreft, "zijn de zaken nog niet duidelijk, en we zullen moeten afwachten hoe de vraag zich manifesteert," zegt Adjoka. "Ik verwacht dat prijzen zullen schommelen tussen 6 en 9,5 euro, of zelfs 10 euro."

Voor meer informatie:
Joel Adjoka
Cofruibo & Mango Fresh
Tel. : +225 03 08 10 68
cofruibo_samuel@yahoo.fr

Publicatiedatum: