Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Les Mousquetaires meldt 10% omzetgroei in boekjaar 2023

Frankrijk: Les Mousquetaires meldt 10% omzetgroei in boekjaar 2023
Groupement Les Mousquetaires heeft een omzetstijging van 10% (exclusief brandstof) gerapporteerd, tot € 39,9 mld, in zijn boekjaar 2023. In België, Frankrijk, Polen en Portugal bedroeg de totale omzet van zijn Intermarché- en Netto-merken € 35,1 mld, exclusief brandstof (€ 48 mld inclusief brandstof).
Bron: esmmagazine.com

Italië: Despar Italia viert vier winkelopeningen
Despar Nord Ovest: De 9e winkel in Turijn opende zijn deuren aan de via Asiago 51/F. Despar Nord Est: In het noordoosten is de gerenoveerde Interspar hypermarkt in Este (PD) heropend in het winkelcentrum Extense. De uitgebreide groente- en fruitafdeling, de slagerij, de wijnkelder en de pizzeriahoek zijn allemaal hoogtepunten. Despar Centro Sud: In de regio Centraal-Zuid werden twee nieuwe Despar Supermarkten geopend in Eboli (SA) en in Cropani Marina (CZ). De twee winkels bieden kwaliteitsproducten die zijn ontworpen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, met veel aandacht voor verse afdelingen zoals groenten en fruit, slagerij en delicatessen.
Bron: spar-international.com

Tsjechië: Online supermarkt Rohlik nu al winstgevend in drie regio's
De Tsjechische online supermarkt Rohlik slaagt erin om investeren in serieuze groei te combineren met winstgevendheid. De omzet groeide vorig jaar met 25% (naar € 700 mln) en de schaalvergroting is nu al winstgevend in Tsjechië, Hongarije en de regio rond München.
Bron: retaildetail.eu

VK: Eerste Filco 'Together with Morrisons'-winkel geopend
Morrisons heeft de eerste winkel van zijn nieuwe samenwerking met Filco Supermarkets geopend. Matthew Hunt, directeur bij Filco Supermarkets, en het team zijn vol lof over de steun die het Morrisons Daily team heeft gekregen bij de opening van hun winkel in Tailbach met een gloednieuw jasje.
Bron: talkingretail.com

Frankrijk: E.Leclerc de best presterende supermarkt in februari
E.Leclerc was, volgens marktgegevens van Kantar, in de periode van 22 januari tot 18 februari de best presterende Franse supermarktketen.
Bron: esmmagazine.com

Cyprus: Groentenprijzen stijgen met 26,5% per maand
In februari steeg de prijs van groenten met 26,5% ten opzichte van januari, zo blijkt uit gegevens van de Cypriotische consumentenbond op basis van de consumentenprijsindex. De analyse toonde ook een aanzienlijke stijging van 15,7% in de algemene groentenprijs tijdens dezelfde periode, terwijl de prijs van aardappelen met 6,8% steeg. Fruit kende een kleinere stijging van 3,7%.
Bron: in-cyprus.philenews.com

Amazon verliest beroep op handelsmerk voor grensoverschrijdende afzet
Amazon heeft inbreuk gemaakt op Britse merkrechten door identieke merkproducten van een andere partij aan te prijzen bij Britse consumenten op zijn Amerikaanse website. De uitspraak kan gevolgen hebben voor andere merkhouders en licentiehouders in het VK en Europa.
Bron: ecommercenews.eu

VK: M&S CEO Bickerstaffe stapt op
Sky News: "Katie Bickerstaffe, CEO van Marks & Spencer (M&S), gaat het bedrijf na slechts twee jaar verlaten. Sky News kan exclusief onthullen dat mevrouw Bickerstaffe M&S dit jaar verlaat en de leiding overdraagt aan Stuart Machin."
Bron: news.sky.com

VK: Isle of Wight Tomatoes krijgt keurmerk in nieuwe productgids
Het bedrijf Isle of Wight Tomatoes uit Arreton heeft opnieuw het keurmerk 'lokale foodsupersterren' in de nieuwste gids met de beste producten die Hampshire en Isle of Wight te bieden hebben gekregen. De gepassioneerde telers, bekend om hun bekroonde tomaten, behoren tot de 350 culinaire en ambachtelijke toppers van Hampshire en Isle of Wight die zijn opgenomen in de Hampshire Fare Local Produce Guide 2024.
Bron: islandecho.co.uk

VK: EG Group in gesprek met medeoprichter Zuber Issa om enkele Britse activa te verkopen
EG Group is in gesprek om een aantal van zijn Britse activa te verkopen aan medeoprichter Zuber Issa, nu de brandstofgigant probeert zijn schuldenlast te verlagen, zo heeft het bedrijf investeerders laten weten. De groep, die mede-eigendom is van Zuber en Mohsin Issa en participatiemaatschappij TDR Capital, vertelde beleggers dat het van plan was om "op korte termijn" een deal te sluiten om enkele activa te verkopen en "actieve gesprekken" bleef voeren met Zuber, meldde de Financial Times.
Bron: grocerygazette.co.uk

VK: Amazon wint in twee categorieën bij de Retail Week Awards 2024
Voor het zevende achtereenvolgende jaar is Amazon door klanten verkozen tot hun favoriete retailer in het VK bij de Retail Week Awards en heeft het ook nog een award in de wacht gesleept in een andere categorie. Amazon is er trots op te zijn uitgeroepen tot winnaar van de Retail Week's Consumer Choice Award. Dit jaar won Amazon ook een award in een andere categorie, de Silver Distribution/Delivery Hero Award.
Bron: aboutamazon.co.uk

Nederland: Spar en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking
Spar Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen en verbreden hun samenwerking, die in 2017 begon met de verbouwing en onderlinge samenwerking van winkels.
Bron: spar-international.com

VK: Sainsbury's CEO gekroond tot Retail Leader of the Year
Tijdens de prestigieuze Retail Week Awards in Londen is Simon Roberts, CEO van Sainsbury's, uitgeroepen tot 'Retail Leader of the Year' voor zijn inspanningen om het marktaandeel van de supermarktketen weer te laten groeien.
Bron: kamcity.com

Portugal: Jerónimo Martins jaarresultaten 2023
Jerónimo Martins: "De omzet steeg met 20,6% naar € 30,6 mld (+18,1% exclusief FX). In het vierde kwartaal steeg de omzet met 16,7% tot € 8,2 mld (+9,9% exclusief FX). De EBITDA steeg met 17% tot € 2,2 mld (+13,7% exclusief FX), met een EBITDA-marge van 7,1% (7,3% in 2022). In het vierde kwartaal steeg de EBITDA met 14,1% tot € 578 mln (+7,1% exclusief FX), wat zich vertaalt in een EBITDA-marge van 7,1% (7,2% in het vierde kwartaal van 22). De nettowinst bereikte € 756 mln, wat overeenkomt met een EPS van € 1,2."
Bron: jeronimomartins.com

Publicatiedatum: