Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko zet verder in op teelt van blauwe bessen

Marokko is nu een belangrijk centrum geworden voor de internationale blauwe bessensector en organiseert de International Blueberries Consulting Seminars in steden als Casablanca, Agadir en Tanger. Deze locaties zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun nabijheid tot gebieden waar blauwe bessen worden geteeld en hun belang in de zakelijke en commerciƫle wereld. Tanger is bijzonder cruciaal vanwege de ligging dicht bij mediterrane landen, wat sterke banden binnen de Marokkaanse fruitsector bevordert.

De teelt van blauwe bessen in Marokko groeit gestaag in verschillende regio's. Niet alleen het aantal hectare neemt toe, maar ook de kwaliteit van de variƫteiten verbetert, wat leidt tot betere opbrengsten. Bovendien stijgen zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van de productievolumes, waardoor Marokkaanse blauwe bessen wereldwijd erkenning en voorkeur krijgen op de markten.

Hoewel de Marokkaanse blauwe bessensector nog relatief jong is, groeit deze zowel op technisch als commercieel vlak. De sector geniet van gunstige winstgevendheidsniveaus en krijgt waardering van consumenten, wat resulteert in hogere prijzen op internationaal niveau. De productie- en exportperiode loopt van december tot juni, en recente seizoenen hebben een stabiele groei laten zien, met meer dan 57.000 ton die over de hele wereld wordt verspreid, voornamelijk naar de Europese Gemeenschap.

Met een toevoeging van meer dan 1.000 hectare in het laatste seizoen, nadert het totale areaal voor blauwe bessen in Marokko de 5.300 hectare. De sector streeft ernaar om tegen 2030 uit te breiden naar 6.000 hectare, een doel dat waarschijnlijk voor op schema wordt bereikt gezien het huidige groeitempo. De ambitie reikt zelfs verder: Marokko heeft als doel om tegen 2030 meer dan 100 duizend ton blauwe bessen te exporteren. Hiermee benadrukt het land zijn intentie om zijn positie op de internationale markt te versterken en te verbeteren.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: