Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EK-Service GmbH in Duisburg

"Vanwege het weer gaat het watermeloenseizoen dit jaar veel later van start"

Door het weer komt het watermeloenseizoen in Duitsland dit jaar veel later op gang. "Tot week 17 was het nog erg koud met temperaturen rond de 0 graden. Daardoor zijn we nog niet echt begonnen met de watermeloenen," meldt Sevki Özdemir, mede-directeur van EK-Service GmbH in Duisburg. Als het gaat om watermeloenen, vertrouwt de groothandel op directe import uit Marokko, Spanje en, in de tweede helft van het seizoen, ook uit Turkije.

"Dankzij de optimale lokale weersomstandigheden is de Marokkaanse watermeloenoogst dit jaar relatief vroeg begonnen. Volgens de eerste voorspellingen zal de opbrengst over het algemeen goed zijn. Ondertussen is Spanje ook begonnen met het oogsten van bijna pitloze watermeloenen, die we tegelijkertijd ook aanbieden. Het moet echter gezegd worden dat de watermeloenen met pitten van Marokkaanse oorsprong veel populairder zijn bij onze klanten. De wekelijkse verkoop van Marokkaanse producten is tot drie keer zo hoog als de verkoop van Spaanse producten," vervolgt Özdemir.


Watermeloenen en Belgische trostomaten

EK-Service GmbH werd opgericht in 2021 en richt zich op de bevoorrading van regionale supermarkten en horecaleveranciers in de regio Duisburg. Özdemir: "De pandemie heeft duidelijk zijn sporen nagelaten bij ons allemaal, hoewel we de crisis over het algemeen goed zijn doorgekomen, mede door de gemengde klantenkring die we bedienen."


Het management van EK Service GmbH op de Fruit Logistica dit jaar

Belgische trostomaten en komkommers
Naast seizoensfruit is het bedrijf ook gespecialiseerd in het vermarkten van kasgroenten. Puntpaprika's komen bijvoorbeeld het hele jaar door uit Turkije, terwijl komkommers en tomaten buiten het Turkse seizoen worden betrokken uit de buurlanden, voornamelijk België en Nederland. "We kopen nu veel via de Belgische veiling, vooral komkommers en trostomaten, en we zien geen grote prijsveranderingen ten opzichte van vorig jaar," besluit Özdemir.

Voor meer informatie:
Sevki Özdemir
EK-Service GmbH
Theodor-Heuss-Str. 286
47179 Duisburg, Duitsland
Tel.: +49 203 36 95 36 70
[email protected]
www.instagram.com

Publicatiedatum: