Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greenfood Ibérica:

"Daily Greens is het duurzame alternatief voor Europese consumenten"

Gegevens zoals die van de Copernicus Climate Change Service, die 2023 bestempelen als het warmste jaar in de wereldwijde temperatuurrecords die teruggaan tot 1850, laten zien dat duurzaamheid - en niet alleen op milieugebied - ontegenzeggelijk noodzakelijk is. En dat is ook de filosofie en visie van het Spaanse bedrijf dat deel uitmaakt van de Scandinavische Greenfood-groep, Greenfood Ibérica, dat vorige week een dag over duurzaamheid en biodiversiteit organiseerde om het werk te delen dat het de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

"Wanneer een consument naar de supermarkt gaat, weet hij niet of een product duurzaam is of niet; maar we willen allemaal het juiste doen, vooral als we het op een eenvoudige manier kunnen doen, en bijdragen aan het verbeteren van de planeet. Daarom willen we met Daily Greens consumenten een alternatief bieden waarmee ze zeker weten dat ze met hun simpele keuze iets positiefs doen voor de wereld: ze zullen gezond eten en helpen de samenleving en het milieu te verbeteren."

Acties voor het milieu en voor mensen
"Al onze telers zijn gecertificeerd door GlobalGAP en IFS, wat de voedselveiligheid van hun productie garandeert, en naast de GRASP-certificering, houden ze zich ook aan onze eigen gedragscode, waarin elk type discriminatie strikt verboden is."

"Op sociaal vlak bereiken onze acties ook mensen die niet direct gerelateerd zijn aan ons bedrijf", vervolgt Jussi. "We helpen momenteel studenten, velen van hen kinderen van immigranten die in de land- en tuinbouw werken, op het IES Santa María del Águila, in Almería, zodat ze buitenschoolse activiteiten kunnen doen, en we voorzien hen van materialen voor beroepsonderwijs. Ook werken we samen met een vereniging van mensen met een handicap, om hen te ondersteunen bij het vormen van een basketbalteam".

"Als we het over het milieu hebben, richten we ons op water, de CO2-voetafdruk en biodiversiteit. In de eerste fase van Daily Greens hebben we al een herbebossingsprogramma opgezet, waarbij we voor elke ton verkochte producten van het merk een boom planten", zegt Jussi, "en nu werken we aan de CO2-voetafdruk van al onze telers van het merk Daily Greens met als doel deze met 52% te verminderen tot het jaar 2030."

"Daarom hebben we dit evenement georganiseerd dat afgelopen woensdag plaatsvond. We wilden een manier vinden om al onze telers samen met het Valenciaanse bedrijf Quality & Adviser te verzamelen, zodat ze alle inspanningen die ze leveren op het gebied van duurzaamheid, CO2-reductie en biodiversiteit konden delen; hun twijfels en ook hun zorgen. Omdat we vaak zien dat supermarktketens in Noord-Europa duurzaamheid vragen, maar niet specificeren wat er concreet gedaan moet worden om het te bereiken."

Bijdragen aan het milieu
Van Almería tot Valencia, via Murcia, hebben groente- en fruittelers van steenfruit, ldruiven en citrus die met Greenfood Ibérica werken, geïntegreerde gewasbescherming in kassen en open veld geïmplementeerd, slimme irrigatiesystemen om het waterverbruik te optimaliseren, en hebben ze vegetatie-eilanden aangelegd om de dierlijke en plantaardige biodiversiteit in de teeltgebieden te bevorderen; terwijl het bedrijf heeft gekozen voor multimodaal transport, voor het vergroten van de afstanden afgelegd per schip in vergelijking met wegtransport en voor het verminderen van de kilometers zonder lading.

"In Scandinavië, waar Greenfood onze Daily Greens-producten ontvangt, zijn ook nieuwe faciliteiten gebouwd die momenteel een van de meest moderne en milieuvriendelijke magazijnen in de regio zijn, gebaseerd op de duurzaamheidsprincipes van de groep."

"Op de markten waar we werken, zowel via de Greenfood-groep als inkoopcentrale, als met onze klanten in Europa, zijn er distributeurs en consumenten bereid om al deze inspanningen te betalen, omdat ze het feit waarderen dat ze op een positieve manier kunnen bijdragen aan het milieu. De grote uitdaging was hoe we de consument konden informeren over het enorme werk dat we doen in de hele waardeketen en dat er die alternatieve keuze is, en met ons merk Daily Greens slagen we daarin."

Voor meer informatie:
Greenfood Ibérica
Avda. Catalunya, 33-35
17253 Mont-ras (Girona)
Tel.: +34 972 63 65 59
https://greenfoodiberica.es

Publicatiedatum: