Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelsmokkel verijdeld door Wit-Russische douane

De Wit-Russische douane heeft een smokkeloperatie verijdeld waarbij Poolse appelen de Euraziatische Economische Unie binnenkwamen.

Bij het illegale plan werden vervalste begeleidende documenten en fytosanitaire certificaten gebruikt voor 70 partijen van in totaal 1400 ton Poolse appelen, die via Wit-Rusland naar Rusland werden vervoerd met 19 Poolse vervoerders.

In de documenten werd een Moldavisch bedrijf valselijk afgeschilderd als de afzender, met ontvangers in Kirgizië en Kazachstan. Wit-Russische douanebeambten stelden vast dat de hele zending afkomstig was uit opslagplaatsen in Polen, waar ze vervolgens werden uitgeladen op Russische markten.

De smokkeloperatie werd bevestigd door informatie van de Moldavische douane, die bevestigde dat er geen fruit uit Moldavië werd uitgevoerd. Poolse vrachtwagens die de goederen vervoerden waren ook niet aanwezig op Moldavisch grondgebied.

De totale waarde van het gesmokkelde fruit bedroeg meer dan 1 miljoen euro. Er zijn administratieve maatregelen genomen tegen de vervoerders, waaronder de inbeslagname van hun vervoer en financiële middelen door de douane van Wit-Rusland.

Bron: customs.gov.by

Publicatiedatum: