Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sun Früchte O&G Großhandel

"We wachten nu met spanning op steenfruit van groot kaliber"

Door het koude weer en de hoge inkoopprijzen komt het Spaanse steenfruitseizoen dit jaar relatief laat op gang. "Het weer was iets beter aan het begin van week 18, maar toen werd het plotseling weer kouder en regenachtiger naarmate de week vorderde," zegt Volkan Günes, co-directeur van fruitgroothandel Sun Früchte op de groothandelsmarkt in Freiburg. De aankomst van de eerste Spaanse nectarines, perziken en abrikozen in week 18 luidde echter de start van het steenfruitseizoen van dit jaar in. "Qua kwaliteit doet het eerste, vroege steenfruit het vrij goed. We ontvangen echter vooral kleiner fruit in de sortering 26/28 en kijken nu reikhalzend uit naar de grotere kalibers."


Vroege perziken en nectarines worden verkocht voor ongeveer € 4 per kilo. Ondertussen werden de eerste abrikozen aangeboden tegen zeer hoge prijzen, er is echter al een dalende trend te zien.

Vooral abrikozen en gele nectarines vinden doorgaans een goede afzet bij de groothandelsklanten, vervolgt Günes. "Ook paraguayos hebben we de afgelopen jaren steeds weer heel goed kunnen verkopen. Hoewel het product zich nu enigszins heeft gevestigd, zijn er nog steeds kleine stijgingen van jaar tot jaar, althans voor ons. De eerste aanvoer van dit seizoen wordt over ongeveer drie weken bij ons verwacht. Tot die tijd verwachten we ook het eerste steenfruit uit Italië."

De piekperiode voor steenfruit concentreert zich volgens Günes nog steeds op de vroege zomer tot aan het begin van de zomervakantie. "In voorgaande jaren konden we eind april al goede afzet registreren, dat was dit jaar door de latere start van het seizoen helaas niet het geval. Qua volume domineert Spanje nog steeds de markt. Italiaanse producten zijn weliswaar onovertroffen qua smaak, maar hebben het nadeel dat het transport aanzienlijk duurder is en de houdbaarheid niet altijd gegarandeerd kan worden. Verder zullen we binnenkort ook nectarines, perziken en abrikozen uit Turkije aanbieden, evenals af en toe ook producten uit Griekenland."

Verheugende toestroom uit Oost-Frankrijk
De groothandelsmarkt in Freiburg is meer een kleiner, regionaal handelscentrum. Günes: "Door de nabijheid van Frankrijk heeft de groothandelsmarkt ook in het oostelijke deel van Frankrijk een hoge status. Ook al is er bijvoorbeeld in Straatsburg een lokale groothandelsmarkt, vooral speciaalzaken komen specifiek naar ons om hier ter plaatse verse groenten en fruit te kopen. Producten aan Zwitserland verkopen zou qua afstand mogelijk zijn, maar is vanwege de douaneformaliteiten vrij ingewikkeld."

Voor meer informatie:
Volkan Yusuf Günes
Sun Früchte Obst u. Gemüse Großhandel
Groothandelsmarkt Freiburg im Breisgau, Duitsland
Tel: +49 (0)761 1374987
[email protected]
www.sunfruechte.de

Publicatiedatum: