Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitdagingen voor Peruaanse blauwe bessensector door El Niño

Na de impact van El Niño heeft de blauwe bessensector in Peru flinke tegenslagen gekend. Hoge temperaturen bemoeilijkten de groei van de planten en zorgden voor stagnatie in de sector. De impact van het klimaat verschilde duidelijk per regio en variëteit. Vooral de noordelijke regio's, tussen La Libertad en Lambayeque, werden zwaar getroffen, wat leidde tot een sterke daling in plantproductiviteit. In tegenstelling hiermee waren de effecten in het zuiden minder ernstig. Ook de veerkracht van de verschillende variëteiten verschilde; soorten die minder koude uren nodig hadden, leden meer onder de hogere temperaturen dan hun tegenhangers die geen koude uren vereisten.

De groeitrend van de sector wordt verwacht te vertragen, omdat er nu meer focus ligt op het aanpassen van de variëteiten om de negatieve effecten van klimaatverandering tegen te gaan. De uitdagingen van dit seizoen hebben geleid tot bredere discussies over de toekomst van de blauwe bessenteelt in Peru, wat zal bijdragen aan een verrijking van onderzoek, analyse en debat binnen de sector.

Internationale fora zoals de Blueberries Consulting Seminars in Lima en Trujillo, evenals de Blueberry Arena tijdens Macfrut 2024 in Rimini, Italië, staan klaar om deze belangrijke kwesties verder te verkennen. Ze zullen de cruciale rol benadrukken van wereldwijde genetica bij het aanpakken van de klimaatgerelateerde uitdagingen waarmee de blauwe bessen- en de zachtfruitsector in het algemeen te maken hebben.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: