Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Iedereen probeert jaarrond aardbeien te telen"

"Niet alle Turkse regio's zijn momenteel in het seizoen wat betreft de aardbei-export. Het gebied van Izmit is zich momenteel aan het voorbereiden op het nieuwe aankomende seizoen in april," zegt Amir Faltas, algemeen directeur van de Turkse aardbeienexporteur NE Farm: "We telen onze aardbeien in Turkije, in een gebied genaamd Izmit. Ons seizoen begint rond april en eindigt in november. Voor NE Farm zijn de belangrijkste exportmarkten te vinden in de Golfstaten, evenals het Verenigd Koninkrijk. Aangezien we momenteel niet in het seizoen zijn, bereiden we ons voor op het nieuwe seizoen dat in april begint."

Volgens Faltas kijken steeds meer aardbeienexporteurs naar mogelijkheden om het hele jaar door aardbeien te leveren. "Kijkend naar de huidige trends in de export van aardbeien, zijn de trendy verpakkingen er altijd geweest. Daarbovenop zijn de gecontroleerde temperatuurtunnels in Europa en de GCC (zes Golfstaten in het Midden-Oosten) aanzienlijk verbeterd, aangezien iedereen probeert het hele jaar door te telen. Een ander actueel onderwerp is klimaatverandering, aangezien dit altijd een uitdaging is voor alle telers."

Op dit moment merkt Faltas dat er meer vraag dan aanbod is voor de Europese en GCC-markt: "Op dit moment produceren we niet, maar bedrijven in Spanje en Marokko wel. Een andere Turkse regio, Antalya, is ook momenteel in productie. Echter, zelfs deze herkomsten samen kunnen niet voldoen aan de marktvraag van zowel de Golfstaten als Europa. Zodra ons seizoen begint, hebben we een voordeel wat betreft export naar de Golfstaten. We zijn al twintig jaar actief in de GCC, dus we kennen alle afzetkanalen. Met dit in gedachten zullen we geen problemen ondervinden wat betreft een overschot of iets dergelijks," besluit Amir.

Voor meer informatie:
Amir Faltas
N.E. Farm
Tel: +971 55 978 7814
Amir@ne-farm.com
www.ne-strawberry.com
www.ne-farm.com

Publicatiedatum: