Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense fruittelers tonen veerkracht op Fruit Logistica

Oekraïense fruittelers namen deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Ze toonden de hoge kwaliteit van de Oekraïense producten en hun bereidheid om te blijven samenwerken en de contractvoorwaarden na te komen. Meer dan 20 bedrijven lieten hun producten zien: fruit, zachtfruit, noten, paddenstoelen en ecologische verpakkingen.

Alma Fruit, een bedrijf dat zich richt op Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en de Afrikaanse markten blijft zelfs in oorlogstijd succesvol. Zoals de CEO, Alexander Nosov, uitlegt was het bedrijf een pionier in het exporteren van appelen naar buitenlandse markten. Tot halverwege de jaren 2000 importeerde Oekraïne alleen appelen en op dat moment werden er nieuwe markten aangeboord.

Ondanks de moeilijkheden blijft BlueBerry een van de grootste exporteurs van blauwe bessen. Family Garden ontwikkelt vol vertrouwen zijn biologische blauwe bessenplantage in Europa.

Zelfs jonge bedrijven zoals Agro Sweet trekken de aandacht met innovatieve benaderingen, zoals gekookte zoete maïs met een hoog vitaminegehalte en ecologische verpakkingen.

Het bedrijf Gribna Strava presenteerde voor het eerst paddenstoelen op het internationale podium, wat aantoont dat Oekraïense telers geïnteresseerd zijn in het uitbreiden van hun exportmogelijkheden.

Deelname aan beurzen toont de veerkracht van Oekraïense ondernemers om te concurreren op internationale markten ondanks moeilijke tijden als gevolg van de oorlog.

De bedrijven die op de Fruit Logistica vertegenwoordigd waren, laten zien dat de Oekraïense tuinbouwsector leeft, actief is en klaar is voor verdere ontwikkeling en samenwerking, ondanks problemen en belemmeringen.

Bron: ukrinform.ua

Publicatiedatum: