Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druivenveredelaar Bloom Fresh verleent licenties aan Chinese telers

Bloom Fresh, een veredelaar gespecialiseerd in druiven en kersen en verantwoordelijk voor rassen zoals Cotton Candy, Sweet Sapphire en Sweet Globe, zal zijn beschermde plantensoorten in licentie geven aan Chinese telers. Echter, om de intellectuele eigendom te beschermen, neemt het juridische stappen tegen kwekerijen en telers die illegaal gebruik maken van de rassen en handelsmerken.

Cotton Candy druiven

Bloom Fresh benadrukt de impact van de succesvolle afloop van enkele intellectuele eigendomsgeschillen in de provincies Yunnan, Jiangsu, Shaanxi en Guangdong, zowel voor de bescherming van de eigen rechten als van die van zijn Chinese licentiehouders en consumenten. Overtreders behalen onrechtmatige voordelen door gestolen intellectueel eigendom en creëren oneerlijke concurrentie voor de licentiehouders, die betalen voor de rechten.

Overtreders ontvangen geen geautoriseerd plantmateriaal en profiteren niet van de technische ondersteuning en kwaliteitsborgingssystemen van het veredelingsbedrijf, zodat hun fruit niet de juiste kwaliteit en specificaties haalt. Dit heeft een negatieve invloed op de markt voor hoogwaardig, gelicentieerd fruit en het bedriegt ook de consumenten.

Sweet Sapphire druiven

In China heeft Bloom Fresh 16 druivenrassen en handelsmerken geregistreerd, waaronder Cotton Candy, Sweet Sapphire en Sweet Globe. De Chinese autoriteiten ondersteunen het bedrijf om zijn intellectuele eigendomsrechten te handhaven. Bloom Fresh verwacht verdere samenwerking met de lokale autoriteiten, gemeenschappen en licentiehouders om zijn intellectuele eigendom te beschermen.

"We streven ernaar een win-win-winomgeving te creëren voor onszelf, onze licentiehouders en de lokale gemeenschappen. Het creëren van zo'n omgeving is afhankelijk van een gezonde markt die plantenveredelaarsrechten beschermt en de ontwikkeling van robuuste rassen aanmoedigt", zegt CEO Kenneth Avery. "Ondanks dat het een lang en uitdagend proces is, zullen we de sector ondersteunen in het bevorderen van een positieve en gezonde intellectuele eigendomsomgeving."

Voor meer informatie:
Tamara Baker
Bloom Fresh
Tel: +1 (661) 345 7580
tamara.baker@bloomfreshglobal.com
https://bloomfreshglobal.com/

Publicatiedatum: