Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Namibische druiven vinden hun weg naar grote Britse supermarkten

Druiven met name uit Aussenkehr, een regio in Zuid-Namibië, hebben hun weg gevonden naar grote Britse supermarkten, waaronder M&S, Waitrose, Sainsbury, Tesco en Morrisons. Gary Vaughan-Smith, Chief Investment Officer bij SilverStreet Capital LLP, een grote druiventeler in Zuid-Namibië, had eerder de voltooiing van de oogst op hun Namibische teeltbedrijven aangekondigd. Een team van 900 medewerkers slaagde erin om 2,4 miljoen kartons te verpakken in een tijdsbestek van acht weken. Voor het seizoen 2023/2024 wordt de druivenproductie van Namibië naar verwachting ongeveer 9,1 miljoen kartons à 4,5 kg.

In ander nieuws heeft een vroeg experiment van de Zuid-Afrikaanse logistieke operator GoGlobal en rederij MSC om druiven uit Namibië en Zuid-Afrika via de haven van Walvis Bay in Namibië te verschepen, goede resultaten opgeleverd. Ongeveer 70 containers werden geladen in de haven, met het VK en Europa als hun volgende bestemming. “MCS heeft ingestemd om Walvis Bay op te nemen in hun schema ter vervanging van Kaapstad,” zei Delena Engelbrecht, CEO van GoGlobal.

Bron: observer24.com.na

Publicatiedatum: