Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische supermarkten nu goedkoper dan Franse

VK: MFG en Morrisons kondigen voorverkooppartnerschap en EV-uitbreiding aan
Motor Fuel Group (MFG) en Morrisons hebben aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben gesloten met betrekking tot de voorgestelde overname door MFG van 337 Morrisons tankstations (inclusief brandstof, verkooppunten en ondersteunende diensten) en meer dan 400 bijbehorende locaties in het VK voor de uitrol van Ultra-Rapid oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV). De voorgestelde transactie ter waarde van € 2,9 mld vormt een nieuw strategisch partnerschap tussen de twee bedrijven.
Bron: morrisons-corporate.com

VK: Winkelprijzen stijgen in traagste tempo sinds mei 2022
De prijzen in Britse winkels stegen deze maand in het traagste jaarlijkse tempo sinds mei 2022, aldus het British Retail Consortium (BRC), wat bijdraagt aan tekenen van afnemende inflatiedruk in de aanloop naar de beleidsbeslissing van de Bank of England (BoE) deze week. Het BRC zei dat de inflatie van de winkelprijzen daalde van 4,3% in december naar 2,9% in januari, door een sterkere korting op producten in januari dit jaar dan in 2023.
Bron: reuters.com

VK: Aldi investeert in lokaal
Aldi heeft in 2023 € 1,5 mld extra uitgegeven aan Britse leveranciers, zo heeft de supermarkt bekendgemaakt. In een jaar waarin het zijn 1000e winkel opende en zijn sterkste kerstomzet ooit noteerde, investeerde de op drie na grootste supermarkt van Groot-Brittannië meer dan ooit in Britse leveranciers en telers, wat betekent dat zij nu meer dan driekwart van alle artikelen leveren die in haar winkels worden verkocht.
Bron: aldipresscentre.co.uk

België: "Belgische supermarkten nu goedkoper dan Franse"
In de periode tussen 2018 en 2022 stegen de gemiddelde prijzen voor bijna alle productcategorieën in België minder snel of daalden ze sneller dan in de drie buurlanden, aldus de Belgische mededingingsautoriteit (BCA). "Nieuwe spelers hebben hun intrede op de Belgische markt gedaan en er hebben zich verschuivingen in de marktpositie van bestaande spelers voorgedaan,", vertelde Griet Jans, hoofdeconoom van de BCA, aan persagentschap Belga. "Er is een andere dynamiek op de Belgische markt ontstaan."
Bron: retaildetail.eu

Carrefour Polen werkt met Foodsi samen om voedselverspilling tegen te gaan
Carrefour Polen heeft aangekondigd dat het zijn krachten gaat bundelen met de Poolse start-up Foodsi om voedselverspilling tegen te gaan. Foodsi is een applicatie waarin gebruikers volwaardige producten met een korte houdbaarheidsdatum kunnen kopen. Deze producten worden onder andere aangeboden door restaurants, winkels en bakkerijen.
Bron: esmmagazine.com

VK: Locavore onder bewind gesteld
Een bedrijf dat wordt omschreven als "de eerste sociale supermarkt van Schotland" is onder bewind gesteld. Blair Nimmo en Geoff Jacobs van Interpath Advisory zijn aangesteld als gezamenlijk beheerders van de in Glasgow gevestigde Locavore Community Interest Company. Naar verluidt zijn een deel van het bedrijf en het grootste deel van het personeel vóór de ondercuratelestelling overgegaan naar een aparte CIC.
Bron: heraldscotland.com

Publicatiedatum: