Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote verandering groenteassortiment Lidl helpt Britse telers

VK: Consumenten minder bezorgd over aanbod
"In het meest recente consumentenonderzoek dat voor IGD is uitgevoerd (10-11 januari 2024), heeft minder dan de helft van de volwassenen (47%) onlangs tekorten van sommige voedingsmiddelen en boodschappen in de winkel of online meegemaakt. Vergelijk dat eens met een piek van 77% in maart 2023, toen extreme weersomstandigheden in Spanje en Noord-Afrika de oogsten aantastten, waardoor een aantal supermarkten een limiet instelde op sommige soorten groenten en fruit. De bezorgdheid over het aanbod is voor AGF weer afgenomen (20% vergeleken met een piek van 52% in maart 2023)," meldde IGD.
Bron: igd.com

VK: Lidl kondigt 'belangrijke' verandering aan in zijn groenteassortiment met gevolgen voor elke klant
Lidl heeft een "belangrijke verandering" in zijn groenteassortiment aangekondigd in een poging om Britse telers te helpen. Lidl heeft gezegd dat het zijn steun aan telers zal opvoeren door met leveranciers van Britse wortelgroenten lange termijncontracten te laten afsluiten. De nieuwe contracten, die een investering van meer dan € 81 mln vertegenwoordigen, bieden de leveranciers van Lidl's wintergroenten, waaronder wortelen, pastinaak en koolraap, de zekerheid en veiligheid om in hun bedrijf te investeren.
Bron: walesonline.co.uk

Britse retailomzet daalt in januari in snelste tempo in 3 jaar
De Britse retailomzet is in januari in het snelste tempo in drie jaar tijd gedaald, zo blijkt uit een enquête van de sector. De maandelijkse omzetbalans van de Confederation of British Industry (CBI), een graadmeter voor de omzet ten opzichte van een jaar geleden, daalde in januari naar -50, van -32 in december. Dit is de laagste stand sinds januari 2021, toen Groot-Brittannië in een Covid-19 lockdown zat.
Bron: reuters.com

VK: Nisa presenteert strategie met 400 nieuwe winkels gepland voor 2024
Na de onlangs bekendgemaakte plannen van Co-op om 400 nieuwe Nisa-winkels te openen, heeft de groep zijn strategie voor 2024 nader toegelicht. Nisa-winkeliers hebben al toegang tot 2.400 Co-op huismerkproducten en 93% van de winkeliers koopt deze producten in.
Bron: talkingretail.com

VK: Asda kiest voor meer onbemande tankstations
Asda is van plan om meer van haar benzinestations om te bouwen tot onbemande tankstations waar alleen met een kaart kan worden getankt, waarbij het personeel wordt overgeplaatst naar de winkels. De supermarktketen heeft 300 tankstations bij superstores, waarvan de helft al onbemand is. In nog eens 82 gevallen wordt zonder contant geld gewerkt en 14 daarvan zijn sinds december vorig jaar al omgebouwd, aldus de supermarkt.
Bron: bbc.com

VK: Nieuw IGD-rapport en verwachting voedselinflatie stellen dat bedrijven vooruit moeten plannen voor een moeilijk 2024
Aan het begin van een moeilijk jaar voor de levensmiddelensector en huishoudens in het VK heeft IGD een diepgaand Economics Viewpoint Report en een nieuwe voedselinflatieprognose uitgebracht. Met de algemene verkiezingen in het vooruitzicht en een stijgend laag inkomen van huishoudens, zullen bedrijven in de levensmiddelen- en consumptiegoederensector zich door een complex economisch en politiek landschap moeten bewegen en tegelijkertijd moeten voldoen aan de behoeften van de consument.
Bron: retailtimes.co.uk

Publicatiedatum: