Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse supermarkten stoppen in 2024 met voorverpakte AGF

Britse supermarkten stoppen in 2024 met voorverpakte AGF
In een gewaagd initiatief om voedselverspilling en plasticgebruik tegen te gaan, heeft de Britse regering aangekondigd dat grote supermarkten, waaronder Tesco, Sainsbury's, Asda, Aldi en Lidl, vanaf 2024 geen voorverpakte groenten en fruit meer mogen aanbieden.
Bron: bnnbreaking.com

Prijsinflatie Britse winkels blijft op laagste niveau sinds juni 2022
De prijzen van Britse winkelketens stegen in december met het laagste tempo in anderhalf jaar, aldus een brancheorganisatie. Het British Retail Consortium zei dat de jaarlijkse winkelprijsinflatie op 4,3% bleef, hetzelfde als in de 12 maanden tot november en de zwakste sinds juni 2022.
Bron: reuters.com

Spar Gran Canaria hernieuwt inzet voor lokale telers
"Spar Gran Canaria is door zijn uitgebreide retailnetwerk de grootste in de afzet van groenten en fruit op het eiland. Daarnaast heeft het bedrijf een sterk lokaal inkoopbeleid, waarvan lokale telers profiteren. Het bedrijf bevestigde opnieuw zijn jarenlange betrokkenheid bij citrustelers in de regio Telde en aardappeltelers op het eiland," aldus Spar Spanje.
Bron: spar-international.com

Conad bevestigt marktleiderspositie in Italië
Retailer Conad ligt op koers om in 2023 een indrukwekkende groei te realiseren en zijn positie als de grootste supermarktketen van Italië te verstevigen. Volgens voorlopige gegevens zal Conad in 2023 naar verwachting een totale omzet boeken van € 20,2 mld, een stijging van 9,1% ten opzichte van 2022, gedreven door een focus op huismerken en digitale innovatie-initiatieven zoals het Hey Conad-platform.
Bron: esmmagazine.com

Letland: Maxima belooft vanaf 1 januari geen prijsverhoging voor lokale groenten en fruit, Rimi en Lidl werken aan prijsprogramma's
Als reactie op de verhoging van de btw zal Maxima Letland de prijzen van Letse groenten en fruit vanaf 1 januari "bevriezen", terwijl Rimi en Lidl geen specifiek antwoord gaven op de vraag of ze zich bij een dergelijk initiatief zullen aansluiten en eraan toevoegden dat ze zullen blijven werken aan bestaande en nieuwe prijsprogramma's.
Bron: baltictimes.com

"Merken in België duurder door aankoopbeperkingen"
De Belgische minister van Economie Dermagne gaf een instituut genaamd Price Observatory de opdracht om voor eens en altijd uit te zoeken of voeding in België inderdaad duurder is dan in de buurlanden. Voor verse producten (zoals vlees, vis, groenten en fruit) blijkt België zelfs het goedkoopst: groenten en fruit zijn er 17% goedkoper dan in Frankrijk en 12% goedkoper dan in Duitsland.
Bron: retaildetail.eu

VK: Groenten- en fruitteelt 'is naar de knoppen' en familiebedrijven sluiten zonder steun van supermarkt, zeggen telers
Meer dan 112.000 mensen hebben de petitie van Riverford Organic ondertekend waarin supermarkten worden opgeroepen om Britse telers beter te ondersteunen. Volgens onderzoek van groenteboxleverancier Riverford Organic gelooft 49% van de Britse groenten- en fruittelers dat ze de komende 12 maanden failliet zullen gaan als er niets verandert.
Bron: nationalworld.com

Nederland: Retailomzet ruim 3% gestegen in november
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt voor november 2023 dat de Nederlandse retail 3,2% jaar-op-jaar omzetgroei heeft geboekt. De omvang van de verkoop daalde met 0,8%. De omzet in de foodsector steeg met 4,8% en in de non-foodsector met 0,7%. Verder daalde de omzet van de online retail met 0,3% op jaarbasis.
Bron: cbs.nl

Aldi VK en Lidl GB melden record kerstomzet
Aldi VK en Lidl GB rapporteerden een record kerstomzet. De omzet van Aldi steeg met 8% in de vier weken tot 24 december en kwam voor het eerst boven de € 1,7 mld uit, terwijl de kleinere rivaal een nog betere stijging van 12% liet zien.
Bron: reuters.com

Poolse Żabka Groep neemt Roemeense voedseldistributeur Drim Daniel over
De Poolse retailer Żabka Group heeft een meerderheidsbelang verworven in de Roemeense voedseldistributeur Drim Daniel. Żabka verklaarde dat de samenwerking met Drim cruciale marktkennis en -ervaring ontsluit en de weg vrijmaakt voor toekomstige investeringen en expansie in de regio.
Bron: esmmagazine.com

Italië: Gruppo VéGé's rapporteert 9% omzetgroei, mikt op € 20 mld in 2030
Retailer Gruppo VéGé heeft een recordomzet gerapporteerd van € 13,8 mld. in 2023, een stijging van 9,4% j-o-j. Dit markeert het tiende jaar van continue groei. De prestaties van de groep waren beter dan het sectorgemiddelde (+5,1%) en verstevigden de positie van Gruppo VéGé als de vijfde grootste moderne distributiegroep in Italië, met een marktaandeel van 7,5%.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: