Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Steeds moeilijker premium Deglet Nour dadels te vinden"

Het seizoen van de Tunesische Deglet Nour gaat verder na de oogst in oktober. De volumes zijn volgens officiële schattingen van het ministerie van Landbouw met 14% gestegen naar 328.000 ton. Volgens Mohamed Akermi heeft het seizoen een keerpunt bereikt met de uitputting van eersteklas Deglet Nour dadels, die vooral naar Europa en Marokko worden geëxporteerd.

Akermi: "Het wordt steeds moeilijker om eersteklas Deglet Nour dadels te vinden, omdat de temperaturen sinds de oogst zijn gestegen en ook door de regenval. In oktober en november probeerden we de meeste volumes premium dadels te exporteren en nu richten de exporteurs zich op gedroogde dadels en dadels die bestemd zijn voor verre bestemmingen."

"Deze dadels zijn zeer geschikt voor lange doorvoertijden naar Aziatische landen", voegt Akermi toe, "en de premium dadels zijn bedoeld voor de verse exportmarkt van Marokko en Europa. Ik heb nog steeds hoeveelheden in deze categorie, die ik snel wil gaan exporteren."

Tunesische Deglet Nour exporteurs bereiden zich al voor op de Ramadan periode, die begint in de tweede week van maart 2024. Akermi: "We verwachten een toename van de vraag uit Aziatische landen met een grote moslimbevolking, zoals Maleisië en Indonesië. Het is een vraag die twee maanden voor de Ramadan arriveert, gezien de transittijd en vertragingen bij de douane-inklaring. Gedroogde Deglet Nour of Deglet Nour van de tweede tak ervaren dan een piek in de vraag."

"De prijzen zijn dit seizoen stabiel gebleven", voegt Akermi toe. "De referentieprijzen worden aan het begin van het seizoen vastgesteld en zijn niet veel gestegen in vergelijking met vorig seizoen. Hierdoor blijven de Tunesische dadels zeer concurrerend op de markt."

Voor meer informatie:
Akermi Mohamed
TuniLeaf
Tel: +21654559332
m.akermi@tunileaf.com

Publicatiedatum: