Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Noordhoek, Noordhoek Agro:

"Klanten moesten door beperkt aanbod wennen aan hogere spruitenprijs"

Tholen - Het spruitenaanbod is dit jaar niet al te groot. "Landelijk wordt er toch wel een derde minder geplukt. Grootste boosdoener was de droge zomer en van de natte herfst zijn de spruiten ook niet meer gaan groeien. Daarbij zijn er een deel van de percelen zelfs helemaal verloren gegaan", vertelt André Noordhoek van Noordhoek Agro uit Bleiswijk, die zelf spruiten teelt en de verkoop voor een vijftal collega-telers verzorgt.

"De prijzen liggen een stuk hoger dan andere jaren. Voor de B-spruiten betaal je tussen de 1 en 1,25 euro per kilo. De A'tjes worden tussen de 0,80 en 1,15 euro verkocht", vertelt de spruitenhandelaar. "Bij de klanten klinkt er wel wat gemopper over het huidige prijsniveau. Als je 40/50 cent gewend bent, is het ook een stevige prijs, maar die stijging hebben we ook wel nodig als we een derde uitval van het areaal en de kostenstijgingen willen goedmaken. Bovendien valt de prijs als je het per portie op je bord ziet nog best mee."

"Ik voorzie dat de spruitenprijs in aanloop naar Kerst alleen maar verder zal stijgen. Spruiten blijven toch een klassieker op het kerstmenu en bovendien is ook het aanbod van de andere groenten niet al te groot. Er is een gezonde vraag en die zien we alleen maar toenemen", vertelt André, die vooral handelaren, exporteurs en ook rechtstreeks een aantal supermarkten van spruiten voorziet.

"Kwalitatief is het geen makkelijk seizoen. Nu gaat het momenteel wel weer, maar de afgelopen weken hebben we een hoop sorteerwerk gehad", aldus de spruitenteler. De optische sorteerder van SproutCam, die hij mede heeft helpen ontwikkelen, wordt dan ook goed benut. "Die werkt buitengewoon. Ik heb net een tweede besteld."

Voor meer informatie:
André Noordhoek
Noordhoek Agro
Groendalseweg 8
2665 LH Bleiswijk
Tel.: +31 (0)6 22 23 37 04
[email protected]