Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Italiaanse wortelen schiet omhoog, aspergeoogst valt tegen

De afgelopen twee weken is de vraag naar Italiaanse wortelen enorm gestegen vanwege het tekort aan product in Noord-Europa door ongunstige weersomstandigheden.

Claudio D'Alba, CEO van Plantis Group, een bedrijf uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië, wijst vooral op de goede vraag vanuit de Baltische staten en Scandinavië.

"De export begon in de eerste helft van april en de interesse was meteen groot. Dat heeft veel te maken met slecht weer dat veel teelten heeft aangetast. We zijn net klaar met de wortelen van Sicilië en nu gaan we door met de oogst in Veneto. En terwijl het areaal praktisch ongewijzigd is gebleven, zien we dubbel zoveel bestellingen bij de retail en bij de groothandel. We laden nu minstens vier vrachtwagens per week. Dat gaat natuurlijk gepaard met een onvermijdelijke stijging van de verkoopprijzen, geraamd op ongeveer 20%."

Terwijl het wortelseizoen tot begin juli kan doorgaan, vreest Plantis Group de aspergeverkoop begin juni af te moeten ronden.

"De situatie is helaas niet verbeterd de afgelopen maand", aldus D'Alba. "Regen en schommelende temperaturen gooien roet in het eten. Onze leveranciers melden een afname van de opbrengst, tot wel -70% vergeleken met een jaar geleden. En dus schieten de prijzen omhoog. En hoewel de markt niet meteen bezorgd leek door de kleinere Italiaanse opbrengst, is ze dat nu wel, aangezien de aanvoer uit overzeese herkomsten en uit Spanje steeds beperkter wordt."

Voor meer informatie:
Plantis Group
Piazza Ebalia 1
74123 Tarente – Italië
Tel: +39 99 4521842
[email protected]
www.plantis.it

Publicatiedatum: