Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Witte goudkoorts actie van start

Verdeeld over Limburg zijn de komende weken 'witte goudstaven' te vinden. "De vinders kunnen de witte goudstaaf, na melding bij Aspergegilde Limburg, bij een aangewezen aspergeteler inwisselen tegen een heerlijk aspergepakket. Hints over de vindplaatsen worden gegeven via social media accounts van Aspergegilde Limburg", zo melden ze.

Aandacht voor Limburgs streekproduct
Het aspergeseizoen dat loopt van maart t/m juni is momenteel in volle gang. Om extra aandacht te geven aan dit seizoensproduct, heeft Aspergegilde Limburg de witte goudkoorts-actie opgezet. De witte goudstaven zijn te vinden in de aspergegemeentes van Limburg. De vinders kunnen zich melden het secretariaat van Aspergegilde Limburg. Zij geven vervolgens aan bij welke aspergeteler in de omgeving de witte goudstaaf kan worden ingewisseld voor een heerlijk aspergepakket.

Al jaren een succes
De witte goudkoorts-actie is een jaarlijks terugkerende actie en bedoeld om consumenten en toeristen te verbinden met telers uit de regio en het Limburgs buitengebied. De witte goudstaven werden niet alleen door de Limburgers gevonden, want ook toeristen uit Zeeland en Overijssel hadden het geluk om er een te vinden. Daarbij genereert de actie op social media veel aandacht. Zo reikt de actie ook tot buiten de provinciegrenzen.

Aspergegilde Limburg
De Limburgse aspergesector werkt sinds 2022 samen onder de noemer Aspergegilde Limburg. De vereniging omvat de gehele aspergeketen, van telers en kwekers tot toeleveranciers en andere belanghebbenden. Aspergegilde Limburg komt voort uit het AspergeGilde Peel en Maas, dat met het vizier op de toekomst heeft besloten op te schalen naar een Limburg breed platform.

Voor meer informatie:
Aspergegilde Limburg
[email protected]
www.aspergegildelimburg.nl

Publicatiedatum: