Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Les Fermes Larrère (Frankrijk)

Lichte daling wortelopbrengst kan worden gecompenseerd door fatsoenlijke prijzen

"10 mei is voor ons als 1 januari", grapt Patrick Larrère van het Franse Les Fermes Larrère. Een symbolische datum die het begin van het wortelseizoen markeert. Wortel is het paradepaardje van dit teeltbedrijf en het verkoopseizoen duurt elf maanden.

"Afgezien van de drie dagen mooi weer die we dit weekend hebben gehad, staan de velden nog steeds onder water. In sommige gebieden in de Landes is sinds half oktober tot 1.800 mm water gevallen. Desondanks zijn we deze week begonnen met de afzet van onze eerste vroege wortelen, zowel biologisch als conventioneel. Op dit moment schakelen al onze klanten – groothandelaren, supermarkten en verwerkers – over op Frans product."

Het koele en vochtige weer staat in schril contrast met de afgelopen drie jaar, toen zon en warmte de boventoon voerden in deze tijd van het jaar. Ondanks dit atypische weer is Patrick Larrère heel tevreden met de start van het seizoen. "We zijn aangenaam verrast door de kwaliteit. We hebben mooie, gladde wortelen in goede maten. Alleen de lengte valt wat tegen, wat de opbrengst gedurende een deel van het seizoen zou kunnen beïnvloeden."

"De vraag is van meet af aan vrij sterk. Het is nu afwachten hoe het weer de komende twee tot drie weken evolueert. Maar vanaf juni zouden we normale volumes voor de tijd van het jaar moeten hebben." De positieve kant van het potentiële onevenwicht tussen vraag en aanbod is dan weer dat het zou kunnen leiden tot fatsoenlijke prijzen.

Voor meer informatie:
Patrick Larrère
Les Fermes Larèrre
Domaine du Douc
40410 Liposthey
Tel: +33 5 58 82 39 64
[email protected]

Publicatiedatum: