Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede vraag naar eerste Balkan cantharellen"

Het cantharelseizoen van dit jaar is nu officieel begonnen met de aankomst van de eerste paddenstoelen uit Servië en Bulgarije. "De kwaliteit is momenteel erg goed. De producten zijn klein en middelgroot. Het is niet mogelijk om de hoeveelheid te voorspellen, omdat de situatie dagelijks kan veranderen. Als het een paar dagen erg warm is en het niet regent, stagneert de groei onmiddellijk. Veel handelaren beginnen pas met de afzet van cantharellen als het aspergeseizoen voorbij is, maar de vraag is nu al goed," vertelt Lisa Niklas van het gelijknamige bedrijf in Roding-Neubäu, Beieren.


De eerste cantharellen van het seizoen van dit jaar.

Speciaal voor de groothandel heeft Uwe Niklas GmbH een exclusief assortiment kleine en kookklare cantharellen, evenals ongesorteerde producten in 3,0 kg of 1,0 kg uit de Balkanlanden. Voor de retail zijn de cantharellen ook verkrijgbaar in bakjes van 150 g of 400 g in verschillende variëteiten. "Met hun intense smaak en unieke textuur zijn deze cantharellen perfect voor verschillende gerechten, van pasta tot risotto en hartige sauzen. Hun culinaire veelzijdigheid maakt ze tot een onmisbaar zomeringrediënt," zegt Lisa.


Lisa Niklas op de Fruit Logistica dit jaar

Parallel aan de start van het cantharelseizoen, lanceert het bedrijf ook het seizoen van de wilde asperges. "Wilde asperges, die oorspronkelijk uit Frankrijk komen, zijn gemakkelijk te bereiden omdat ze, in tegenstelling tot onze vertrouwde witte asperges, niet worden geschild. Ze worden kort gespoeld en de stengeleinden worden afgesneden. De afzetperiode voor wilde asperges is relatief kort, ongeveer zes tot acht weken. Afhankelijk van het weer zijn ze meestal verkrijgbaar tot half juni."

Rechts: Franse wilde asperges

Gezien de inflatie en de dalende koopbereidheid wordt een spannend seizoen verwacht. "We kunnen hierover nog geen voorspelling doen, omdat de koopbereidheid niet alleen erg prijsafhankelijk is, maar in het geval van cantharellen ook afhankelijk is van de hoeveelheid. We hebben echter gemerkt dat cantharellen bijzonder populair zijn in de horeca en een vast onderdeel vormen van het zomermenu. In dit opzicht hopen we op een goede oogst en zien we het seizoen heel positief tegemoet," besluit Lisa.

Voor meer informatie:
Lisa Niklas
Uwe Niklas GmbH - Bayer. Pilze & Waldfrüchte
Einsiedlerweg 60
93426 Roding-Neubäu, Duitsland
Tel: +49 (0)9469 940425
[email protected]
www.pilze-niklas.de

Publicatiedatum: