Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijgende productiekosten kweekstammen verzwakken Chinese concurrentiepositie

De afgelopen twee jaar is de Chinese export van kweekstammen voor paddenstoelen weer gestegen tot het niveau van vóór de pandemie. Maar sinds vorige maand zijn de kosten gestegen voor leveranciers van kweekmateriaal, zoals ook voor Zibo Hexu Biotechnology, die al vele jaren stammen exporteert naar onder meer de Verenigde Staten, Canada, Australië, Spanje en Frankrijk, met een jaarlijkse export van 2 miljoen eenheden.

"In april zijn de verzendkosten met bijna 20% gestegen en de arbeidskosten met bijna 1.000 yuan (€125) per persoon per maand. We verliezen met andere woorden aan concurrentiekracht", zegt manager Peng, "Vorige maand hebben we deelgenomen aan een van de grootste internationale beurzen voor de paddenstoelensector in Xiamen. We hoorden op de beurs dat er steeds meer teeltfaciliteiten worden gebouwd in het buitenland. Zodra het goedkoper wordt het kweekmateriaal in het buitenland te produceren, zullen we stevige concurrentie ondervinden."

"Eetbare paddenstoelen versterken het immuunsysteem. Vooral tijdens de pandemie zijn veel mensen gezonder gaan eten, met een portie vlees, een portie groenten en een portie paddenstoelen op het bord. De vraag naar paddenstoelen in het buitenland neemt elk jaar toe, onder meer naar shiitake, maitake, gewone oesterzwammen en koningsoesterzwammen", aldus Peng, "Op dit moment richten investeerders uit andere sectoren hun aandacht ook op de paddenstoelensector in het buitenland. De terugverdientijd van de investeringen in de productie van kweekmateriaal is kort, zeker gezien de enorme marktvraag."

Er zijn veel bedrijven in China die kweekstammen voor paddenstoelen produceren, vooral in de provincie Shandong. De grootste uitdaging is evenwel dat veel klanten nieuw zijn en de teelttechniek niet onder de knie hebben. Daarom bieden we naast kwaliteitsvolle kweekstammen ook een service op het gebied van teelttechnische ondersteuning. Bovendien zullen we speciale rassen aanbieden die geschikt zijn voor teelt in het buitenland."

Zibo Hexu Biotechnology richt zich voornamelijk op de productie van kweekstammen voor oesterzwammen voor verschillende temperatuurbereiken, aangevuld met stammen voor koningsoesterzwammen, maitake en morilles.

Voor meer informatie:
De heer Peng
Zibo Hexu Biotechnology Co.
Tel: +86 18860550178 (China)
[email protected]