Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vestigingen, agentschappen en verpakkingsoplossingen bij jubileumeditie Empack Mechelen

Tholen - In het Belgische Mechelen vond op 25 en 26 oktober de 20ste editie van Empack plaats. Innovaties, duurzame oplossingen, nieuwe machines en agentschappen werden door alle belanghebbenden in de verpakkingsindustrie ook deze editie weer tentoongesteld aan het toegestroomde publiek.

Bekijk hier de fotoreportage

Met meer dan 130 exposanten had de Empack dit jaar uitgepakt voor haar speciale 20ste editie. Bovendien vond ook weer gelijktijdig de Packaging Innovations plaats. Uiteraard voerde duurzaamheid weer de boventoon in een industrie dat hierin steeds meer probeert te innoveren. Zo stond menig bedrijf met haar duurzame verpakkingsoplossingen op haar stands. Wat echter wel opviel was dat voorheen een naderende overgang naar karton de trend leek, maar deze editie bleek dat steeds meer exposanten terugpakten op duurzame, recyclebare plasticoplossingen. Ook daar lijkt vooralsnog een toekomst in te liggen.

Daarnaast was het ook het moment voor bedrijven om veranderingen in de bedrijfsvoering naar buiten te brengen. Zo stond Ultrapak met de nieuwe machines van Redpack en Laferpack op de stand. De leverancier van verpakkingslijnen heeft recent het agentschap overgenomen van de twee machinefabrikanten. Frank Benus van Ultrapak geeft aan: "We zien dat flowpacks gewoon steeds populairder worden in de AGF-sector, maar ook in bijvoorbeeld brood en koeken, waardoor we besloten dat we ook de mogelijkheid tot flowpacken moesten aanbieden. Met het agentschap van deze twee merken hebben we die mogelijkheid nu in ons gamma."

Bovendien kwam ook Sarco Packaging officieel naar buiten met de start van Sarco Packaging Belgium, omdat haar Belgische contacten in recente jaren steeds meer was toegenomen. Ook was er een jubilaris op de beurs, want Presa vierde haar 40-jarig bestaan. Voor de gelegenheid had het bedrijf haar stand ontwikkeld rond dit 40-jarig jubileum.

Al met al was het gevoel onder exposanten dat het een mooie beurs is geweest. De gangen waren niet altijd even vol als gewenst, zeker richting het einde van de middag, maar toch sprak men van waardevolle gesprekken. Een cliché, maar veel gehoord antwoord was dan ook dat de meeste exposanten hier meer mee konden dan met veel bezoekers, waar weinig uit komt. "Dit is ook typisch een beurs waar men doelgericht naartoe komt om te kijken naar een machine, verpakkingsoplossing of techniek. Een verpakkingsbeurs is dan misschien net iets te niche voor het grote publiek wat enkel en alleen een kijkje komt nemen. Voor ons waren het echter zeer goede dagen", zo verwoordde Gery Vercammen van Quality Pack het.

Bekijk hier de fotoreportage

Voor meer informatie:
Empack
www.empack.be