Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit voor Chinees Midherfstfestival presteert wisselend

Afgelopen vrijdag vond het Midherfstfestival, een Oost-Aziatisch feest, plaats. De afgelopen twee weken was de piekperiode voor fruitaankopen, en de verschillende 'festival-vruchten' presteerden wisselend. Durians, Xinjiang pruimen en sommige binnenlandse appels presteerden vorige week en de eerste helft van deze week matig, maar de prijzen stegen twee dagen voor de feestdag en de verkoop nam snel toe. De prijzen van fruit zoals granaatappels met zachte zaden en Qiuyue-peren zijn relatief stabiel, maar lager dan in dezelfde periode in voorgaande jaren.

Geïmporteerde en binnenlandse appels

De feestdagen zijn wel goed voor de appelverkoop. Veel handelaren zeiden dat alles vlot verliep en dat de prijzen stegen, maar over het algemeen waren de appelen goedkoper dan in dezelfde periode vorig jaar. Het verschil is dat men begrijpt dat de verkoop van geïmporteerde appels vorige week beter was en dat de verkoop deze week vertraagde. De initiële dagprijs daalde een dag of twee voor de feestdagen, terwijl sommige handelaren die binnenlandse appelen verkopen zeiden dat de verkoop in de afgelopen twee weken niet uitstekend was, maar dat de verkoop in de twee dagen voor de feestdagen versnelde en de prijzen stegen.

De prijs van granaatappelen met zachte zaden is relatief stabiel en wordt verkocht voor ongeveer ¥40-60/stuk, een daling van ongeveer 20%-30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Handelaren zeiden dat lagere prijzen bevorderlijk zijn voor de verkoop.

Links: Zachtzadige granaatappel; rechts: Peruaanse blauwe bes

De aankomst van Peruaanse blauwe bessen is sinds vorige week toegenomen en zal in de tweede helft van deze week blijven toenemen, waarbij de prijzen geleidelijk zullen dalen.

Blauwe bessen met een grootte van 16mm+ zijn de afgelopen twee dagen verkocht voor ongeveer ¥145/stuk, een daling van bijna 10% ten opzichte van een dag geleden en een daling van ongeveer 25% ten opzichte van vorige week. Naar verluidt hebben veel van de rassen die op dit moment binnenkomen een zure smaak en ligt de prijs 30% hoger dan in dezelfde periode in voorgaande jaren vanwege het kleine aankomstvolume.

Wat avocado's betreft, is het fruit uit Peru aan het einde van het seizoen en het volume ervan is sterk gedaald. De prijs heeft zich begin vorige week hersteld tot het normale niveau. Bijvoorbeeld: een product met een lage prijs van ¥40-¥60/stuk is momenteel ongeveer ¥110/stuk, en de prijs is deze week iets lager dan vorige week. Er wordt gemeld dat de verkoop is vertraagd na de prijsverhoging.


Links: Peruaanse avocado; rchts: Maleisische Musang King durian

De prijs van geïmporteerde durian is onlangs gestegen en de verkoop loopt beter dan voorheen. Vorige week en de eerste helft van deze week waren de durianmarkt en de verkoop relatief stabiel, maar twee dagen voor het festival begon de prijs te stijgen. Op dit moment wordt de Thaise Monthong A6 durian verkocht voor ongeveer ¥750-850/box, een stijging van ongeveer 10%-15%.

Volgens de handelaren komen Thaise durians momenteel in kleine hoeveelheden binnen, maar hun kwaliteit en smaak zijn prima, waardoor ze populair zijn bij kopers. Daarnaast is de verkoop van Maleisische Musang King durians voor het festival ook bevredigend, en de prijs is relatief stabiel. Een andere Zuidoost-Aziatische vrucht, mangosteen, is in grote hoeveelheden aangekomen, maar de markt en de verkoop zijn niet ideaal.

Links: Xinjiang pruimen; rechts: Australische mandarijnen

Handelaren die verschillende soorten geïmporteerd fruit verkopen, zeggen geïmporteerde appels en mandarijnen de laatste tijd het populairst zijn. Hoewel sommige Australische mandarijnen een wat matige schil hebben, is de smaak en prijs verbeterd. Xinjiang pruimen kenden ook een stijging en de verkoop versnelde in de twee dagen voor de feestdagen.

Publicatiedatum: