Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter van Haaften, Van Haaften Fruit:

"Na een jaar met mooie hardfruitprijzen hoop ik niet dat telers overmoedig worden"

Tholen - Het hardfruitseizoen is in de laatste fase terechtgekomen. "Momenteel is het even iets rustiger in de perenverkoop, maar dat zal ook te maken hebben met de feestdagen wereldwijd. Als de zomer niet echt doorzet, zal de verkoop wel aardig door blijven lopen", verwacht Peter van Haaften van Van Haaften Fruit uit Wadenoijen.

"Perenprijzen zijn momenteel stabiel tot licht dalend, wel verwacht ik dat in de eindfase de prijzen van de peren nog wel omhoog zullen gaan", aldus Peter. "Zelf vinden we het belangrijk om jaarrond aan onze afnemers te leveren. Vandaar dat we nog peren beschikbaar hebben, want anders waren we ze allang kwijt geweest."

Prijzen van de peren liggen voor ongesorteerd product tussen de 95 cent en 1 euro, voor gesorteerd product wordt 1,10 - 1,25 euro neergelegd. Kwalitatief scoren de peren volgens de fruithandelaar gemiddeld nog goed. "We waren daar aan het begin van het seizoen wat bevreesd voor, maar op een incidentje na is de kwaliteit dit seizoen uitstekend gebleven."

"Met de appels is het puur een binnenlandse aangelegenheid en ik verwacht dat we die richting het einde van het seizoen nog wel wat tekort zullen komen. De prijzen van de Jonagold liggen tussen de 80 cent en 1 euro, naar gelang de verpakking. De Elstar zit daar nog een stukje boven", aldus Peter.

"We kunnen spreken van een prijstechnisch goed seizoen en het sentiment bij de telers is goed te noemen. Maar ik hoop niet dat de telers overmoedig worden. Ieder seizoen is weer anders. Zeker met appelen ben je zo afhankelijk van de binnenlandse markt en als je geen retailklant hebt, verkoop je gewoon geen appels. Daarom snap ik echt niet dat er nu nog Elstars te voorschijn komen bij de telers. Met peren hebben we wat meer afzetmogelijkheden wereldwijd", besluit Peter.

Voor meer informatie:
Van Haaften Fruit
Bommelweg 26
4014 PW Wadenoijen
Tel: +31 (0)344-662211
[email protected]
www.vanhaaftenfruit.nl