Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Turkse kersenoogst zal dit seizoen een record bereiken"

Het zo vroeg mogelijk starten van het Turkse kersenseizoen is een succes gebleken, zegt Umut Savan, medeoprichter van de Turkse AGF-exporteur Daniur Fresh Fruits and Vegetables: "Kersen worden in Turkije als eerste op het noordelijk halfrond geoogst, en om deze reden willen alle telers, handelaren en exporteurs zoveel mogelijk van de producten op de markt brengen, terwijl ze eerder zijn dan de concurrentie. Samen met de telers waarmee we al lang samenwerken hebben we ernaar gestreefd om het beste fruit uit de kersenboomgaarden te krijgen, en we zijn op tijd begonnen en goed voorbereid. Natuurlijk was deze periode niet makkelijk, we hebben veel tijd besteed aan het beschermen van het fruit met additieven en methoden die de gezondheid van mens en plant niet schaden, en om ze smaakvol en kleurrijk te maken."

Hoewel Daniur al een aantal opties heeft om de kersen naar te exporteren, zou het bedrijf graag voet aan de grond krijgen in de markten van het Verre Oosten, legt Savan uit. "Onze belangrijkste exportmarkten zijn eigenlijk heel gevarieerd. De reden hiervoor is de locatie van ons land en sterke banden met andere landen. Rusland, Arabische Golfstaten, India, Balkan- en Europese landen zijn onze belangrijkste doelmarkten. Het is mogelijk voor ons om nieuwe markten te betreden. Japan en Zuid-Korea zijn de landen waar we aan werken."

De Turkse economie heeft het een beetje moeilijker gemaakt voor AGF-exporteurs in het algemeen, en dit geldt ook voor het kersenseizoen. Desondanks is Savan ervan overtuigd dat ze de volumes en kwaliteit kunnen leveren die zijn klant van hen verwacht: "Vergeleken met voorgaande seizoenen, kan dit seizoen een beetje moeilijker zijn. De economische situatie waarin we ons bevinden beïnvloedt de teeltkosten enorm en de stijging van de kosten maakt ons werk in deze concurrerende omgeving moeilijk. Maar wat er ook gebeurt, we zullen onze doelmarkten beschermen door niet in te leveren op kwaliteit en werken om de kosten zo laag mogelijk te houden."

Savan is ervan overtuigd dat het Turkse kersenseizoen positief zal zijn, met goede volumes en goede kwaliteit. "Onze verwachtingen zijn dat de Turkse opbrengst dit seizoen op zijn hoogtepunt zal zijn, wat al de hoogste kersenproductie ter wereld heeft. Het kersenseizoen is kort vergeleken met onze andere productgroepen en is een seizoen dat vereist dat alles snel gebeurt. Wanneer we ons professionalisme combineren met geavanceerde technologische opslag- en oogstmethoden, kunnen we dit seizoen met 1,5 maand verlengen, vergeleken met andere exporteurs."

Voor meer informatie:
Umut Savan
Daniur Fresh Fruits and Vegetables
Tel: +90 5510 34 9838
[email protected]
www.daniur.com

Publicatiedatum: