Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ardo zoekt oplossing na staking

Ardo Austria Frost is de grootste producent van diepvriesgroenten in Oostenrijk. Als een van de belangrijkste werkgevers in de regio voorziet Ardo in een essentieel economisch levensonderhoud voor 280 werknemers en 300 telers uit de omgeving.

Ardo is door de ondernemingsraad geïnformeerd over een staking op 11 september 2023 in de vestiging Groß-Enzersdorf. De staking houdt verband met de eis voor een algemene, enorme loonsverhoging. "Als verantwoordelijk bedrijf zijn we onderhandelingen gestart met de ondernemingsraad over financiële steun en hebben we een eerlijk en redelijk aanbod gedaan. We betreuren deze situatie en proberen de zaak zo snel mogelijk op te helderen en een constructieve oplossing te vinden", legt Michael Höbinger, Algemeen Directeur Ardo Austria Frost, uit. Ardo Austria Frost behoort tot het familiebedrijf "Ardo", dat actief is in heel Europa en gevestigd is in België. De geconsolideerde nettowinst voor de hele groep bedroeg in 2022 17 miljoen euro (IFRS).

De cao-onderhandelingen starten in het najaar en zullen inspelen op de huidige inflatie. Ardo vindt het belangrijk om dit vastgestelde proces te volgen.

Ardo staat voor de hoogste kwaliteit in voedselverwerking. Het bedrijf neemt deze zaak zeer serieus om mogelijke gevolgen voor klanten te voorkomen en is vastbesloten om de verwerkingsactiviteiten op de locatie zonder onderbreking voort te zetten. Een snelle verwerking is essentieel voor kruiden en groenten, anders bederven ze en moeten ze worden vernietigd. Er wordt 36 ton verse kruiden en ongeveer 150 ton verse groenten per dag verwerkt. Een productiestop als gevolg van een staking zou kunnen leiden tot grote hoeveelheden vernietigd voedsel.

Voor meer informatie:
www.ardo.com/de

Publicatiedatum: