Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kruiden- en groentenspecialist

Gemex Handels zet veel Hollandse groenten in Berlijn af

"In de zomer komen er uit Italië voornamelijk rucola en cherrytomaten", vertelt Rasim Shateri, bedrijfsleider van Gemex Handels GmbH, gevestigd op de Berlijnse groothandelsmarkt. Hij biedt twaalf maanden per jaar rucola van Italiaanse oorsprong aan. "In de afgelopen drie weken zijn de prijzen weer aanmerkelijk gestegen. Op dit moment ligt de prijs voor rucola rond de 8,80 euro/krat. Ondanks deze hoge prijzen is de vraag vrijwel ongebroken, zelfs in de zomer, en worden er nog steeds tot tien pallets per week verkocht," zegt de groothandelaar, die zijn producten rechtstreeks importeert.

Naast de Italiaanse rucola die hij het hele jaar door aanbiedt, levert Shateri ook kruiden en bladgroenten uit Spanje. "Daarnaast komt er momenteel veel uit Nederland, zoals ijsbergsla. Met prijzen van zo'n tien tot elf euro is dit product momenteel ook vrij duur. Hetzelfde geldt voor Poolse broccoli, die meer dan tien euro per krat kost. Duitse producten zijn de laatste tijd iets duurder, daarom zijn we volledig overgeschakeld op Poolse aanvoer," voegt hij eraan toe.


Rasim Shateri laat een krat rucola uit Italië zien

Volgens Shateri heeft de groothandel niet alleen te kampen met hoge prijzen, maar ook met extreme prijsschommelingen. "Witte en rode kool lagen tot voor kort rond de 28 euro/25 kg, maar de prijzen zijn nu weer gedaald tot rond de twaalf euro. De aardappelprijzen daarentegen zijn de laatste tijd constant hoog en stabiel."

Zomerdip loopt ten einde
Ondertussen is de stemming op de lokale groothandelsmarkt vrij rustig vanwege vakanties, vervolgt Shateri. "Veel van onze klanten zijn op vakantie en door personeelsgebrek heeft ongeveer 50% van de regionale horeca een aantal weken de deuren gesloten. De vakanties lopen nu echter ten einde en ik verwacht dat de zaken binnen een week of twee weer zullen aantrekken," besluit hij.

Voor meer informatie:
Rasim Shateri
Gemex Handels GmbH
Großmarkt Berlin
Tel: +49 (0)30 396 70 25
[email protected]
https://www.gemex-berlin.de/

Publicatiedatum: