Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Dé Appeldag 2023

De Appeldag 2023 werd dit jaar gehouden in het Gelderse Randwijk op het terrein van de Proeftuin Randwijk. Zo’n 115 bedrijven hadden een plekje bemachtigd waar de ca. 1.500 bezoekers zich konden laten informeren, bijkletsen en weer van alles konden bekijken en proeven.

"Proeftuin Randwijk heeft zich de laatste acht jaar sterk ontwikkeld als de proeftuin voor vele innovaties in de fruitteelt. Met de organisatie van Dé Appeldag willen we Randwijk in de schijnwerpers zetten en aan heel fruittelend Nederland (en daarbuiten) tonen wat de proeftuin te bieden heeft. Daarnaast creëren we ook een vertrouwde en gezellige plek om te netwerken", aldus de organisatie. De Appeldag is een samenwerking tussen Wageningen University & Research, NFO, Fruitconsult, CAF & Delphy.

Er waren diverse spuit- en GPS gestuurde demo’s in de boomgaard en daarnaast waren er nieuwe rassen, diverse innovaties op het gebied van elektrisch aangedreven machines en werktuigen (oa voor de pluk), GPS aangedreven spuitmachines en ook op het gebied van Data en AI konden de bezoekers zich laten bijpraten. Delphy en Proeftuin Randwijk hebben er samen met de NFO en dankzij vele sponsors weer een mooie dag van kunnen maken.

Klik hier voor de fotoreportage