"Goede oogst en afzet lychees in China"

De lycheerassen die in Hainan worden geteeld zijn voornamelijk Feizixiao, Seedless en Lychee King, die als gevolg van het klimaat eerder op de markt zijn dan in andere teeltgebieden.

"Dit jaar is het teeltseizoen van de belangrijkste lycheerassen uit Hainan met bijna een maand vertraagd vanwege het koude en regenachtige weer en zal het pas halverwege mei van start gaan, wat dicht in de buurt komt van het moment waarop de lychees uit Guangdong op de markt komen."

Chang Zhongjie van Hainan Maosen Nongte Fruit Co. Ltd, dat gespecialiseerd is in seizoensfruit uit Hainan, vervolgt: "In het verleden konden verschillende lycheerassen in Hainan achtereenvolgens op de markt worden gebracht vanwege hun verschillende rijpingstijden, waardoor het totale lycheeseizoen langer duurde. Dit jaar liggen de rijptijden echter erg dicht bij elkaar, waardoor de afzettijd voor elke variëteit bijzonder krap is en het algehele verkoopseizoen dus korter wordt."

"Vorig jaar was de opbrengst van lychees in Hainan klein en was de smaak gemiddeld. De prijs en de verkoop waren niet ideaal. Dit jaar is een goed jaar voor lychees in Hainan. De opbrengst is 2 tot 3 keer zo hoog als vorig jaar en de smaak is beter dan vorig jaar. Hierdoor zijn de marktprestaties van lychees dit jaar aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. In combinatie met de opheffing van de Covid-maatregelen is de afzet dit jaar gestegen ten opzichte van de voorgaande twee jaar."

"De huidige prijs is in principe hetzelfde als in het verleden, maar met zo'n groot aantal lychees op de markt daalt de prijs geleidelijk. De prijs van de Feizixiao-variëteit met een groter volume is bijvoorbeeld gestabiliseerd. Lychee King, die voornamelijk bestemd is voor het midden- en topsegment, schommelt sterk omdat het zich nog in de beginfase van de markt bevindt. Er wordt geschat dat de prijs begin juni zal dalen, maar er wordt aangenomen dat de prijs niet te laag zal worden."

Maosen Nongte Fruit richt zich op fruitgeschenken voor het midden- tot hogere marktsegment. Chang sprak over een verandering in de zakelijke markt dit jaar: "In voorgaande jaren werden als relatiegeschenken meestal pitloze lychees gekozen, vanwege hun unieke kenmerken en hoge prijzen. Dit jaar kiezen veel klanten, om de kosten te drukken, meer voor de Lychee King, omdat de prijs lager is dan de helft van de prijs van pitloze lychees, maar de grootte nog steeds fatsoenlijk is. De consumptiekracht van de markt is niet zo goed als voorheen. Gelukkig zijn er rassen met verschillende prijzen om uit te kiezen."

Bovendien zijn volgens Chang de verkoopkanalen van lychees dit jaar meer gediversifieerd: "Vroeger leverden fruittelers alleen fruit aan ontvangers, maar sinds de populariteit van korte online clips gebruiken veel fruittelers korte video's om direct aan consumenten te verkopen. Het aantal telers dat deelneemt aan e-commerce neemt toe. Dit kan enige invloed hebben op onze groothandelaren, maar elke markt is anders. Naar mijn mening is de diversificatie van verkoopkanalen een goede zaak voor de algehele verkoop van lychees: telers hoeven zich geen zorgen te maken over onverkoopbare lychees en de prijs van lychees zal niet te slecht worden door problemen met de verkoop."Hainan Maosen Nongte Fruit Industry Co., Ltd. houdt zich bezig met allerlei soorten fruit in Hainan, voornamelijk voor het midden- tot hogere segment van relatiegeschenken, en ook voor de groothandel.

Voor meer informatie:
Chang Zhongjie
Hainan Maosen Nongte Fruit Industry Co. Ltd.
Phone (same number on WeChat): +86 18289367868


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.