Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Goede start voor Siciliaanse druiven op lege markt"

Tholen - De eerste druiven uit Sicilië arriveerden bij Zoutewelle twee weken geleden op een vrijwel lege markt. "Het overzeese seizoen, ook van de pitloze druiven, was gedaan. Egypte moest nog beginnen, dus de druiven kwamen precies op het juiste moment", vertelt Bertus Schipper.

"Prijstechnisch gingen we op een uitzonderlijk hoog niveau van start, zo rond de 4,80 euro per kilo. Inmiddels is de prijs wel gezakt naar een normaler niveau", vertelt de importeur. "De beschikbaarheid van de Italiaanse druiven is goed, in lijn met vorige seizoenen. En hoewel er nu wat meer Egyptische druiven op de markt komen, is een lege markt niet in één keer gevuld. Bovendien zijn de alternatieven op de markt beperkt. Door de weersomstandigheden in Spanje is er weinig steenfruit beschikbaar. Dat maakt andere artikelen gewild en houdt de prijzen redelijk hoog."

Het druivenaanbod bij Zoutewelle bestaat nu uit Victoria- en Black Magic druiven uit Sicilië. "Voorlopig zal het volume wel door hobbelen", verwacht Bertus. Later deze maand wordt ook de eerste aanvoer uit Puglia verwacht, die de importeur verkoopt onder haar eigen merk Lino. "Afhankelijk van de kwaliteit kunnen we het komende half jaar wel vooruit met Italiaanse druiven. Voorgaande jaren hebben we in elk geval Sinterklaas wel aangetikt."

De ontwikkelingen op de druivenmarkt met nieuwe rassen die zich onderscheiden in smaak, maat en kleur staan - met name in het pitloze segment - de laatste jaren niet stil. "Soms zie je door de bomen het bos niet meer", vertelt Bertus. "De laatste jaren zie je dat de binnenlandse grossiers en supermarkten vrijwel volledig zijn overgeschakeld naar pitloze druiven. Tegelijkertijd heeft bij ons vanuit Italië het aandeel druiven met pit nog altijd de overhand. Met name de etnische klanten weten de druiven met pit nog altijd goed te vinden."

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
+31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com    
www.zoutewelle.com    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.