"Grotere oogst tegen lagere prijzen"

Senegalees mangoseizoen half juni van start

De eerste Senegalese mango's van dit seizoen worden binnenkort geoogst. "De eerste exportpartijen zullen naar verwachting tussen 15 en 20 juni worden geladen", zegt Papa Alioune Dieng van International Agro-Business gevestigd in Hamburg. De mango-importeur adviseert en bevoorraadt bekende fruitimporteurs in Duitsland en Nederland en biedt zijn zakenpartners zowel scheeps- als luchtvracht aan, afhankelijk van hun wensen. 

Kent is veruit het belangrijkste ras in de Senegalese teelt, terwijl Keith meer een aanvullend karakter heeft. Dieng: "De vooruitzichten zijn goed en wij verwachten dit jaar meer aantallen naar Europa te kunnen exporteren. Het voordeel is dat er naast Senegal slechts enkele landen op de exportmarkt zijn tussen juni en augustus."


Mango's voor de Europese markt

Toch was het afgelopen verkoopseizoen nogal teleurstellend, somt Dieng op. "Door ziekteplagen was er relatief veel uitval bij de mango-import uit West-Afrika. Wij zijn er echter goed vanaf gekomen, want het merendeel van onze producten werd geaccepteerd." De moeilijke situatie heeft ook geleid tot relatief hoge prijzen, voegt hij eraan toe. "Dus ondanks de inflatie en de gestegen consumentenprijzen in de EU verwachten wij dat de noteringen iets onder het niveau van vorig jaar zullen liggen. Bovendien heeft de situatie met betrekking tot de vrachtprijzen en de logistiek zich ook enigszins hersteld ten opzichte van vorig jaar."

Op langere termijn doet de Senegalese exportsector het volgens Dieng goed. "Senegal heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een betrouwbaar exportland en ik zie ongetwijfeld een verder groeipotentieel. Andere tuinbouwproducten, zoals Charentais-meloenen, snijbonen en cashewnoten, worden nu geëxporteerd, waarbij mango's veruit het belangrijkste exportartikel zijn," besluit Dieng.Voor meer informatie:
Papa Alioune Dieng
International Agro-Business
Lohkampstr. 37b 
D-22523 Hamburg, Duitsland
Tel.: +49 176 27 885 639
papidien@yahoo.fr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.