Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Retailers met Britse regering in gesprek over hoge voedselprijzen

Retailers zijn op 16 mei op bezoek geweest op Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier, om te praten over de voedselprijzen, die blijven stijgen terwijl huishoudens worstelen met hun wekelijkse boodschappen en telers hun kosten niet kunnen dekken.

De Britse voedsel- en drankprijzen zijn tot het hoogste niveau in 45 jaar gestegen met een inflatie van 19,2%. Tegelijkertijd geven veel telers en landbouwers aan dat de prijzen die zij voor hun producten krijgen betaald, de productie- en teeltkosten niet dekken en dat zij daardoor hun bedrijf moeten sluiten.

De scheve verhouding tussen de hoge consumenteninflatie en een steeds meer verstoorde bevoorradingsketen krijgt bijna dagelijks aandacht in de media in Groot-Brittanniƫ. Als reactie op de stijgende voedselprijzen heeft de regering op 16 mei in Downing Street een "Farm to Fork"-top gehouden, waarop kritiek is geuit omdat er niet veel mensen die in de voedselsystemen werkzaam zijn, waren uitgenodigd.

Sommige vertegenwoordigers van de landbouw waren aanwzig, waaronder de NFU en het Nature Friendly Farming Network (NFFN), samen met de bekende tv-presentator en teler Jeremy Clarkson. Opvallende afwezigen zijn degenen die werkzaam zijn in organisaties voor duurzame voeding, zoals de directeur van de Sustainable Food Trust en teler Patrick Holden, en biologische landbouwer Guy Singh-Watson, die beiden de dag doorbrachten met interviews geven in de media.

Anderen hebben erop gewezen dat het prioriteren van de aanwezigheid van supermarkten op de top alleen het traject voortzet van het toestaan van markten om het voedselsysteem te runnen.

Bron: wickedleeks.riverford.co.uk

Publicatiedatum: