Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Egyptische mangosector herstelt zich na moeilijk seizoen"

De Egyptische mangoteelt herstelt zich na een moeilijk seizoen vorig jaar, met name door de weersomstandigheden. Walaa Elhabbal van Overview Trading Company beschrijft de situatie.

Walaa: "We hadden vorig jaar een moeilijk seizoen door de plotselinge en sterke temperatuurschommelingen, van hoge temperaturen overdag tot lage temperaturen 's nachts. Mango is een fruitsoort dat bijzonder gevoelig is voor snelle temperatuur-schommelingen. Hierdoor daalde de opbrengst vorig jaar van de gebruikelijke 200 ton per 0,42 ha tot slechts 120 ton."

Dit jaar verbeteren de omstandigheden voor de teelt echter. "Het klimaatprobleem blijft bestaan, maar in mindere mate, en de opbrengst zal naar verwachting stijgen tot 160-180 ton."

De Egyptische mangoteelt ondervindt ook zware concurrentie van andere herkomstlanden zoals India, Pakistan, Kenia en Tanzania. "Dit is te wijten aan het feit dat we dezelfde markten delen met deze teeltlanden, voornamelijk de Golfstaten en Zuid-Europa. Voor Saoedi-Arabië bijvoorbeeld, een van onze grootste markten, is Pakistan geografisch dichterbij, wat hun kosten drukt."

Toch weten we dat onze klanten in Saoedi-Arabië verreweg de voorkeur geven aan Egyptische kwaliteit, vanwege de betere smaak en esthetische kenmerken. Het is algemeen bekend dat de Egyptische mangokwaliteit superieur is aan onze concurrentie en zodra wij de markt betreden, wenden onze klanten in de Golfstaten zich tot ons."

De voorkeur voor Egyptische kwaliteit wordt ook verklaard door de naleving van de "beste normen voor teelt en afzet," aldus Walaa. "Wij beschikken over alle certificeringen die de Europese markt vereist en die ook voldoen aan de hoogste eisen van onze klanten in de golflanden; en we leveren consequent fruit met de in Europa of elders vereiste niveaus voor residuen van gewasbeschermingsmiddelen."

"Onze late teelt, met exportkalenders van augustus tot december, begunstigt onze positie op de markt wanneer veel van de andere origines hun kalenders hebben beëindigd. We hebben ook een zeer goed ontwikkelde rassenkeuze, van ongeveer twintig rassen waaronder vooral Kent en Yasmina, rechtstreeks afkomstig van onze eigen teelt of van telers die we in Egypte selecteren," besluit Walaa.

Voor meer informatie:
Walaa Elhabbal
Overview Trading Company
+20 150 146 4725
walaa@overview-trading.com  / walaa.overview@gmail.com
www.overview-trading.com

Publicatiedatum: