Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Genesis Herbs

Basilicum uit volledig geautomatiseerde teelt 20 dagen houdbaar

In het hart van het landelijke noorden van Israël ontwikkelt zich een nieuw initiatief dat de kruidenteelt een stap dichter bij de toekomst probeert te brengen: een volledig geautomatiseerde kas voor de teelt van basilicum. De menselijke tussenkomst is er beperkt en de houdbaarheid van het product wordt verlengd tot 20 dagen. "Mijn doel, mijn agenda en mijn visie zijn om alles te plannen en niets aan het toeval over te laten", zegt Tzahi Mordehay, mede-eigenaar van Genesis Herbs. 


Tzahi Mordehay, mede-eigenaar van Genesis Herbs 

Het teeltbedrijf is al bijna 30 jaar actief met één product: basilicum. "Hoewel we meer dan 25 verschillende kruidensoorten en talloze slasoorten kunnen telen, hebben we besloten om ons op de teelt van basilicum te concentreren en die te perfectioneren, met het doel recordbrekende teeltresultaten te behalen", zegt Mordehay. 

"Genesis heeft een innovatieve methode ontwikkeld die het hele teeltproces van zaaien tot oogsten onder één dak automatiseert. Vanaf het zaaiproces op een rechthoekig zaaibed gebeurt alles automatisch. Elk zaaibed in de geïsoleerde kas wordt gecontroleerd door een computersysteem dat de teeltuniformiteit, meststoffendistributie, irrigatieniveau, stralingsintensiteit, vochtigheidspercentage en zelfs CO2-emissiemeting voor optimale fotosynthese regelt. Zodra de basilicum volgroeid is, schuift een transportband de teelteenheden naar een ruimte waar de kruiden eerst worden gesneden en daarna verpakt. Het hele proces is geautomatiseerd, onder één dak, in een gecontroleerde omgeving en met minimale menselijke tussenkomst", legt Mordehay uit.

Volgens Mordehay zorgt dit specifieke proces voor het behoud van de essentiële vochtigheid in de naoogstfase, vermindering van virusvorming in de teeltfase en uiteindelijk ook verlenging van de houdbaarheid van het product tot 15 en soms zelfs 20 dagen na de oogst. 

"We zijn niet afhankelijk van weersomstandigheden en onze teelttechniek lijkt op die van een fastfoodketen, waar je elke dag van het jaar hetzelfde kwaliteitsproduct, dezelfde lengte, dezelfde textuur, dezelfde kleur en dezelfde smaak krijgt. Noch regen, noch storm, noch hittegolven zullen onze basilicum ervan weerhouden de optimale rijpheid te bereiken", verkondigt een zelfverzekerde Mordehay.

Hij zegt dat Genesis, afgezien van stabiliteit en consistentie in het aanbod, enorme inspanningen levert om de klanten de beste basilicumrassen te bieden. "Het Genovese type staat bekend om zijn zoete smaak, fijne textuur en vrijwel vezelloze stelen. Subsoorten uit de Genovese-familie bieden ook een hoge tolerantie voor schimmelgerelateerde ziekten. Het is onze taak om het juiste ras af te stemmen op de voorspelde omstandigheden, zodat onze klanten 365 dagen per jaar kunnen genieten van een perfect product", zegt Mordehay.

Recente klimatologische en mondiale uitdagingen hebben de tuinbouwsector voor nieuwe uitdagingen gesteld. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben consumenten tegenwoordig hogere verwachtingen van het product en zijn ze veel minder tolerant ten opzichte van factoren die kunnen bijdragen aan de opwarming van de aarde.

"Daarom is het duidelijk geworden dat er behoefte is aan een succesvolle transformatie van de kruidenteelt. Genesis Herbs heeft het initiatief genomen om een duurzame teelt te ontwikkelen die gebruik maakt van recyclebare en herbruikbare grondstoffen, minder afval genereert en minder gewasbeschermingsmiddelen nodig heeft."

"Het is belangrijk voor ons om de markt de meest geschikte basilicum aan te bieden, geteeld onder de beste omstandigheden, waarbij zowel het milieu als menselijke factoren bovenaan onze prioriteitenlijst staan. We zijn vastberaden aan elke vereiste te voldoen. Ons product kan naar alle uithoeken van de wereld worden verzonden en is momenteel te vinden bij verschillende grote retailers, handelaren en megaverpakkers in Nederland en Duitsland, zoals Van Vugt, Europe Retail Packing en Herrman Gartenbau", besluit Mordehay.

Voor meer informatie:
Tzahi Mordehay
Genesis Herbs
Tel: +972 54233 2670 (Israël)                
Tzahi@Genesis-Herbs.Com
www.Genesis-Herbs.Com 

Publicatiedatum: