VS: Recordexport amandelen in maart

Uit het rapport van de Almond Board of California van maart blijkt dat de zendingen van maart 281,07 miljoen pound (127.491.207 kg) bereikten, een stijging van 14,7% op jaarbasis. Dit is een record voor de maand en het hoogste maandelijkse cijfer sinds oktober 2020. Dit was de derde opeenvolgende maand met recordverzendingen, waardoor het eerste kwartaal van 2023 het hoogste aantal verzendingen ooit is.

Het zendingscijfer overtrof de verwachtingen van de sector: marktdeelnemers die voorafgaand aan de bekendmaking door Mintec werden ondervraagd, raamden de zendingen van maart op 240-270 miljoen pound, waarbij de meerderheid van de respondenten cijfers van 245-255 miljoen pound noemde.

De sterke prestaties waren te danken aan kopers die het hele seizoen profiteerden van aantrekkelijke prijzen, waarbij de amandelprijzen in de maanden voorafgaand aan maart het laagste niveau in twintig jaar bereikten.

De nieuwe verkopen waren met 143 miljoen pound de laagste sinds maart 2018. De totale verkooppositie van de sector kwam uit op 72%, 11 procentpunten onder het driejaarsgemiddelde (2020-2022) voor dit punt in het seizoen.

Bron: mintecglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.